gemaakt op : 01 december 2015

interview met Michiel Beukers

Michiel, voor de mensen die je nog niet kennen stel je even voor. Ik ben 39 jaar, getrouwd met Rolinda, samen hebben we 3 kinderen: 2 meiden Birgit en Mia, en een jongen Lion die sinds kort bij de smurfen speelt.  

Hobby’s? Voetballen op donderdag met het 4e   wanneer ik geen vergaderingen bij Spakenburg heb. Verder tennissen, skiën en uit eten gaan!  

Favoriete vakantie? Wintersport, vind ik leuker dan zomervakantie. Altijd naar Oostenrijk, naar Seefeld met kids, en naar Saalbach met kameraden en vrouw.

Favoriete drankje? Bij het eten een wijntje en anders een lekker Bacootje.

Laatste keer een ‘suusje’? Afgelopen zaterdag even mijn verdriet verdrinken in de blauwe hal. Gedeelde smart is halve smart.

Naar een onbewoond eiland met? Met Rolinda, ik weet niet voor hoe lang het is maar ik zou zeggen eerst maar eens zonder kinderen.

Social media?  Twitter: @MichielBeuker
Facebook: Michielbeukers.

Voor welke betaalde voetbalclub juich je? Dat is nog steeds Ajax, maar het wordt steeds moeilijker om er naar te kijken. In het buitenland kijk ik graag naar Barcelona en Arsenal.

Favoriete kantineplaat? Tubthumping (I get knocked down) van Chumbawamba.

Omschrijf SV Spakenburg in maximaal 5 woorden? Onze Glorie, Onze Blauwe. 

Favoriete Blauwe speler aller tijden? Melrik Beukers. Ik houd van absolute killers in de 16, Nauw gevolgd door Ruben Wilson.

Wat is jou mooiste wedstrijd die SVS heeft gespeeld? Dat is met stip die in Volendam, dat was echt een briljante dag. Het begon al met spanning om met het bestuur de juiste locatie te vinden, vervolgens hoe alles in en rond het Kras-Stadion geregeld was, en de uiteindelijke ontlading in het stadion was fenomenaal!             

Staand of zittend SVS kijken? En waar kunnen we je aantreffen tijdens een wedstrijd van onze hoofdmacht? Graag zittend voor de sky-box, maar als het een beetje spannend wordt staand met een sigaretje.

Elke derby probeert de 12e man met een mooie sfeeractie te komen, welke is je het meest bij ebleven? Die vuurkanonnen voor de staantribune, dat was de enige dag dat ik de staantribune echt mooi vond, hij mag een stuk moderner waarbij de fraaie beschildering wel behouden mag blijven.

Pluspunten van de club? De bereidheid in voor en tegenspoed om wat voor elkaar te doen, we zijn echt een club van het volk, het is meer dan voetbal. Bij SV Spakenburg wordt lief en leed echt met elkaar gedeeld!

Verbeterpunten van onze club? De kantine mag wel opgeknapt worden met behoud van gezelligheid. Een mooie bruine kroeg van maken lijkt mij wel wat.

Hoe zie je Spakenburg over 5 jaar? Ik zie Spakenburg over 5 jaar als een middenmoter in de Jupiler League en dat vind ik niet het mooiste vooruitzicht.

Je bent mede-eigenaar van Noordam Vermogensbeheer. Hoe lang bestaat het? En wat is dat voor een bedrijf? We bestaan vanaf 2005, Ik ben zelf een bedrijf begonnen in 2007 dat heette OFC. In 2013 ben ik gefuseerd met Frits Noordam die tevens blauw is en jarenlang in de raad van advies heeft gezeten. Wij beheren het vermogen van particulieren en ondernemers door het te beleggen in aandelen, obligaties en beursgenoteerd vastgoed.

Michiel je bent sponsor van de beste Topklasser aller tijden, hoe lang ben je al sponsor en wat is je drijfveer om te sponsoren? Noordam is al sponsor vanaf 2005, ik zelf was het ook al vanaf het begin met OFC. De drijfveer is voornamelijk dat we beiden echte blauwe zijn, daarnaast vinden we het zaterdagvoetbal een ideale plek om mensen te ontmoeten. Bij de borrel na de wedstrijd leg je makkelijk contacten.

Naast je eigen bedrijf managen ben je ook nog bestuurslid commerciële zaken van onze mooie club, dat klinkt als een druk baasje? Druk is het zeker. Ik ben in het werk redelijk baas over mijn eigen agenda en dat is een voordeel, toch gaan er stiekem een hoop uurtjes inzitten, en dat is de ene keer makkelijker te combineren dan de andere. Verder heb ik ook nog een druk gezin waarvoor ik gewoon een goede vader wil zijn. De volgorde blijft voor mij het gezin, mijn werk en dan Spakenburg, al denken mijn vrouw en compagnon daar wel eens anders over. Het combineren zou nooit kunnen zonder alle andere blauwe vrijwilligers met in het bijzonder de leden van de sponsorcommissie. 

Kan je je bestuurlijke functie binnen SV Spakenburg een beetje omschrijven? Mijn belangrijkste taak is het aansturen van de sponsorcommissie en daarnaast de communicatie verbeteren vanuit het bestuur met onze sponsors. Die koppeling tussen het bestuur en commercie ontbrak in het verleden wel eens. Willen we op het hoogste niveau mee blijven doen dan moeten we accepteren dat commercie steeds belangrijker wordt.

Stel een bedrijf leest dit interview of is onder de indruk van SV Spakenburg, hoe kan hij of zij sponsor worden? Hij/zij kan sponsor worden door contact op te nemen met 1 van de leden van onze sponsorcommissie, deze gegevens zijn te vinden op onze website daar vind je ook alle mogelijkheden om te sponsoren. Ik wil hen bij deze uitnodigen om eens een wedstrijd bij te wonen, dat kan geheel vrijblijvend, wij laten graag zien hoe gezellig het bij ons is.  

Op welke manieren kan SV Spakenburg gesponsord worden? Alles staat op de website van balsponsor tot advertenties op de led- boarding. Het mooist is lid worden van onze Businessclub, dan maak je alle gezelligheid en mee en doe je uiteindelijk het makkelijkst zaken.

Worden er nog activiteiten georganiseerd voor sponsoren durende het seizoen? Jazeker, 11 december a.s. gaan we met de sponsoren voetballen tegen de sponsoren van FC Volendam in het Kras-Stadion.

Zaterdag 19 december is de jaarlijkse kerstborrel voor onze sponsoren, en in het nieuwe jaar de gebruikelijke activiteiten zoals de blauwe botterrace en het Golf-toernooi. Ook zal er komend jaar vanwege ons 85-jarig jubileum een groot feest worden gehouden voor onze sponsoren.

Een aantal weken terug speelde Spakenburg thuis tegen GVVV. De tribune was stijf uitverkocht en ook het sponsorhome en de skyboxen puûlden aardig uit, hoe staat het ervoor met de bouwplannen wat betreft de Izaäk Veerman tribune? Als het aan mij ligt gaan we snel uitbreiden, maar zoals eerder gezegd zijn er wel meer plannen binnen ons complex waar verbouwingsplannen voor zijn, we zullen jaarlijks moeten kijken en bepalen waar onze prioriteit ligt.

Sinds kort hebben we ook led-boarding hoe bevalt dit tot nu toe? Het bevalt heel goed, de reacties van onze bestaande sponsoren waren positief, meerdere sponsors hebben sponsorpakket uitgebreid, ook hebben we nieuwe sponsoren weten te verwelkomen, en we beginnen dit jaar steeds meer led-reclame per wedstrijd te verkopen.

Sommige supporters beweren het niet erg te vinden als er komend seizoen geen derby op de rol staat, hoe kijk je hier tegenaan als bestuurslid en als supporter? De derby is commercieel reuze belangrijk. Het is een dag waarop je makkelijk nieuwe sponsoren scoort en natuurlijk levert de dag qua horeca-omzet en entreegelden veel op. Als supporter vind ik het 2 geweldige dagen die ik niet zal willen missen, maar mijn verwachting is dat we de derby op termijn toch gaan verliezen. Mocht dat komend jaar al gebeuren dan redden we ons ook zonder derby wel weer.

Hoe is het om de schoonzoon te zijn van een clubicoon van NAS (Henk de Graaf red.)? Dat is jaren heel vervelend geweest, maar dat wordt steeds leuker. We gaan altijd met respect met elkaar om en feliciteren elkaar netjes bij successen. Dat heb ik veel moet doen in mijn vijftienjarig huwelijk, maar we lopen aardig in!

Vorige week stond de voor ons teleurstellend verlopen dorpsclash op de rol, hoe kijk je erop terug? Echt een enorme teleurstelling, we waren de torenhoge favoriet, hierdoor had ik er al een slecht gevoel over. Dat de wedstrijd eigenlijk na 2 minuten la beslist werd had niemand verwacht. Gedurende de 1e helft had ik nog wel hoop dat we ze alsnog zouden wegspelen, maar je zag de pijp in de 2e helft snel leeglopen. 

Je hebt een rooie vrouw, is zij dan voorlopig even de baas in huize Beukers? Hahaha, de baas in huis was ze sowieso al maar ze heeft weer even praatjes voor 10.

Dit een belangrijk topklasse seizoen wie wordt er kampioen? En wie zullen er bij de eerste 7 eindigen en zich dus kwalificeren voor de landelijke divisie? Wij worden kampioen, wat zich nu aftekent zal het lang gaan tussen Kozakken Boys en ons. De andere vijf zullen naar mijn verwachting Rijnsburg, HHC, Barendrecht, Capelle en ONS Sneek zijn. Ik zie IJsselmeervogels het niet redden. 

Hoe kijk jij aan tegen de invoering van de 2e divisie zowel als bestuurslid en supporter? Daar zit wat mij betreft geen onderscheid in hoe ik er tegenaan kijk. Voor mij had het zeker niet gehoeven, ik vind de topklasse geweldig, maar ben enorm benieuwd naar wat er komen gaat. Ik ben over de promotieplicht en de samenvoeging met de zondagtopklassers niet eens zo negatief, dat zou best wel een mooie competitie kunnen worden. 

Wat vind jij ervan dat er ook belofte elftallen gaan instromen? Dat is het enige wat ik echt dramatisch vind aan het toekomstplaatje, die brengen slechts competitievervalsing en nul-ambiance. Ik blijf hoop houden dat men bij KNVB snel zal inzien dat het helemaal niets brengt. Commercieel niet en sportief niet.

Vanmiddag wacht RVVH wat word de uitslag van vandaag? Ik verwacht een hele lelijke kleine overwinning. 1-0 of 2-1 ofzo. De druk is hoog na de twee verloren uitwedstrijden.

Is er nog iets wat je wil meegeven aan de sponsoren, supporters en/of spelers? Dat we allemaal trots mogen zijn dat we bij éen mooie club als SV Spakenburg horen, en dat we dat met zijn allen meer moeten uitdragen!