gemaakt op : 09 oktober 2016

Spakenburg 2 wint ruim van WV-HEDW 2

Spakenburg 2 heeft zaterdag 8 oktober thuis met 4-1 gewonnen van WV-HEDW. Door dit resultaat  heeft Spakenburg na zes wedstrijden 14 punten en daarmee staat het team van trainer Jorg Hartog 2 punten achter koploper Ajax.

De wedstrijd werd onder prima weersomstandigheden gespeeld op het hoofdveld van Spakenburg. Na de monsteroverwinning van vorige week, 12-0 tegen Huizen, was het vooraf zaak voor de staf om de spelers op scherp te zetten en de tegenstander zeker  niet te onderschatten. In de eerste minuut ontstond er direct een mogelijkheid voor WV-HEDW, maar deze werd niet benut. Daarna was het Spakenburg dat duidelijk het heft in handen nam en al in de 4e minuut leidde dit overwicht tot de 1-0. De bal kwam na een prima aanval via de rechterkant terecht bij Parosh die de bal met een halve omhaal binnenschoot.

Daarna bleef Spakenburg een overwicht houden en in de 20e minuut kreeg Spakenburg wederom een grote kans. Armend Selimi zette met een prima bal Alen Custovic alleen voor de keeper, maar de spits faalde oog in oog met de keeper. Toch werd de score in de eerste helft alsnog verdubbeld. Het was de uitblinkende Armend Selimi die een prachtige actie in huis had en de bal voorgaf op Parosh, die uitermate koelbloedig afrondde en hiermee de 2-0 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand die gezien het overwicht van Spakenburg terecht was.

Tweede helft
In de tweede helft bleef Spakenburg eenvoudig overeind, maar de Amsterdammers deden in de 71e minuut toch wat terug. Nadat een kopduel in het centrum verloren werd, kwam de bal voor de voeten van een speler van WV-HEDW, die de bekwaam afrondde en daarmee was de spanning terug, 2-1. Het duurde niet lang voordat Spakenburg de marge weer verdubbelde. Het was Michael Lanting die Armend prima inspeelde en deze had weer een prachtige actie in huis en zijn voorzet werd binnengekopt door Michel Goossensen, 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld maar het slotakkoord was voor Spakenburg, het was Parosh die in de slotfase met zijn derde goal van de middag de eindstand op het scorebord zette, 4-1.

Door deze overwinning staat Spakenburg na zes wedstrijden op een gedeelde tweede plaats. Het team van trainers Jorg Hartog en Marcel Hendriks en elftalleider Job de Harder heeft nog niet verloren en volgende week mag het de strijd aangaan met SVL uit Langbroek.