gemaakt op : 29 januari 2017

Spakenburg verliest in en tegen Lienden

Blauw tegen blauw. Spakenburg tegen Lienden. Een duel waarbij het ging om ademruimte op de ranglijst. De ploeg uit Lienden trok in dit treffen aan het langste eind en klom daarmee over Spakenburg heen.

De ploeg van het duo Klein en Schipper begon met Thijs Hendriks in de spits en met Martin van Barneveld onder de lat. Van Barneveld deed dit naar behoren, ondanks de vier tegentreffers. Door meerdere knappe reddingen bleef het juist "maar" bij vier tegentreffers.

IMG_1697.JPG

Een van die vier goals kwam al na zeven minuten waardoor Spakenburg al snel achter de feiten moest aanlopen. Een totaal verkeerde terugspeelbal van Veerman zorgde voor een grote kans voor Lienden. De bal werd nog gekeerd door Martin van Barneveld, die het vertrouwen dus kreeg boven Timmermans, maar in de rebound werd de bal fraai binnengeschoten. De feiten werden echter weer redelijk snel ingehaald. Vanuit een vrije trap wist Niels Buijtenhuis raak te koppen in de 19e minuut. 1-1.

Na de gelijkmakker was het Spakenburg dat het betere van het spel had. Vooral Pilon zorgde voor veel gevaar rondom de 16 van Lienden. Toch was het Lienden dat met een voorsprong de rust inging. Een afgeslagen bal uit een dode spelsituatie kwam terecht bij een Lienden speler die de bal in de 16 bracht. Daar stond Tom van der Neut klaar om de bal in de goal te werken. Van Barneveld zat er nog aan maar kon niet voorkomen dat de bal over de doellijn rolde.

In de tweede helft kwam Spakenburg er maar weinig aan te pas. Met een 2-1 stand op het scorebord werd er nog wel geprobeerd de gelijkmaker aan te tekenen, maar het aanvallende spel was te pover om daar echt aanspraak op te maken. Door de drang naar voren moest Spakenburg achterin tevens ruimte weggeven. De toch al zwakke verdediging werd daardoor nog brozer. Lienden maakte daar uiteindelijk in de 79e minuut dankbaar gebruik van. In de omschakeling werd de bal voorgegeven op Frank Wiafe die het leer vervolgens perfect raakte en daarmee keeper Van Barneveld met een boogbal wist te verschalken. Niet veel later tekenende de spits van Lienden de 4-1 aan.


Spakenburg keerde dus met lege handen huiswaarts. Door het verlies vinden de Blauwen zich momenteel terug op de 14e plaats. Een plaats die zorgen baart en één waar de formatie van Klein en Schipper zo snel mogelijk vandaan moet zien te komen. Het eerstvolgende treffen is thuis tegen Jong Vitesse. Een ploeg die eveneens zich in de kelder van de tweede divisie begeeft. Het duel op de Blauwe zijde van de westmaat start om de vertrouwde tijd van 15:00 uur. Tot dan!