gemaakt op : 30 november 2015

Spakenburg 2 pakt wel de 3 punten in de derby

Het Blauwe team van trainer Tino Stoop moest afgelopen zaterdag de teleurstelling van de grote nederlaag in de beker en het verlies van het eerste elftal vorige week in de grote derby van zich afspelen. De spelers van Spakenburg 2 zijn daar prima in geslaagd. Nadat alle kruitdampen op de rode zijde van de Westmaat waren opgetrokken stond er een 2-4 overwinning op het scorebord. Waarmee de Blauwen wellicht de gelukkigste waren.

De Vogels begonnen sterk aan de wedstrijd. Met veel beweeglijke spelers op het middenveld werd de aanval gezocht, met in de beginminuten 2 kansen voor de Vogels. Na een vrije trap en een scrimmage voor de Blauwe goal was de uitstekend keepende Van de Bor de winnaar. Na een kwartier nam Spakenburg het heft in handen en zocht het de aanval. Via een goede actie en voorzet van Comvalius werd de bal droog maar onhoudbaar ingekopt door Rouwenhorst: 0-1. Lang kon Spakenburg 2 echter niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later stond het alweer gelijk na een schitterend afstandsschot, die onderkant lat onhoudbaar insloeg.

Spakenburg rechtte de rug en ging weer op zoek naar de voorsprong. Die viel al snel. De aanval werd opgezet door Van der Wilt, die met een pass Custovic bediende. Zijn schot werd nog geblokt, maar in de rebound vond Van der Wilt wel het net. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer, met kansen voor beide doelen. Maar zoals gezegd stond doelman Van de Bor uitstekend te keepen.

Vlak na rust viel al de gelijkmaker. De spits van IJsselmeervogels werd vrijgespeeld voor Van de Bor en liet de doelman kansloos. De rooien bleven in de fase na rust de betere ploeg, maar verzuimden om enkele kansen te verzilveren. Daardoor bleef Spakenburg in de wedstrijd. Sterker, de Blauwen kwamen zelfs op voorsprong. Van der Wilt bediende de inlopende Nathan Bijl, die vervolgens met een diagonaal schot via de binnenkant van de paal de 2-3 op het scorebord zette. Niet veel later moest Spakenburg met tien man verder, nadat I. Bijl na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. De druk werd door de Vogels opgevoerd, maar de Blauwen streden in ondertal voor elke meter. In de uitvallen bleef Spakenburg echter gevaarlijk. Zo zette Van der Wilt De Graaf alleen voor de goal, die hoog over schoot. Uiteindelijk zou De Graaf toch scoren. Nadat hij diep was gestuurd, waarna hij in twee instanties de bevrijdende 2-4 wist te noteren.

In een vermakelijke wedstrijd die niet altijd goed was maar zeker voor de neutrale toeschouwers (die er natuurlijk niet waren) waren de Blauwen het meest gelukkig met deze overwinning. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Swift 2 en ook dan zal er strijd geleverd moeten worden om een goed resultaat te behalen.

Opstelling SV Spakenburg 2:
R v/d Bor, W van Haneghem, J Beekhuis, D Hopman, M Goossensen, M de Bruijn, N Bijl
J Rouwenhorst (I Bijl 62’) A Custovic, M v/d Wilt, G Comvalius (N de Graaf 62’).

Doelpunten Spakenburg 2:
Rouwenhorst (15’)
v/d Wilt (19’)
N Bijl (69’)
N Beekhuis (86’)