gemaakt op : 30 oktober 2016

GVVV bezorgt Spakenburg in slotfase flinke kater

Spakenburg heeft voor de vijfde maal op rij geen overwinning over weten te houden aan een competitieduel in de tweede divisie. Lang leek een doelpuntloos gelijkspel het resultaat van het duel te worden, maar het bezoekende GVVV ging er in de slotfase met de volle winst vandoor en blijft zodoende gedeeld koploper met Jong AZ.

Foto's door Theo Hartog
Foto's door André Hakvoort

Trainer Hans van de Haar had naar aanleiding van het grote aantal tegengoals in de laatste wedstrijden het systeem omgegooid. Zodoende stonden Kees Tol en Danny van den Meiracker in de aanval zoals vorig seizoen ook vaak het geval was. Robbie Holder speelde voor de in de warming-up afgehaakte Olivier Pilon samen met Nick Tol, Philip Ties en en Niels Buitenhuis op het middenveld, terwijl van rechts naar links Draganovic, Vorstermans, Dua en Blijham de verdediging vormden.

IMG_7099_website.JPG

Spakenburg begon vrij aardig aan de wedstrijd en deed in de eerste helft zeker niet onder voor de gasten uit Veenendaal. Danny van de Meiracker had het vizier helaas niet helemaal op scherp. Eerst werd hij bedient door Kees Tol, maar raakte de bal, die via de grond over het doel ging, niet helemaal lekker. Later stuurde Michael Lanting, ingevallen voor de ongelukkig spelende Nick Tol, Kees Tol op avontuur. De veruitgekomen GVVV-goalie Johan Janssen werkte half weg, waarna Van den Meiracker de bal niet in het verlaten doel kon krijgen door tegen een verdediger aan te schieten. Aan de andere kant stond Martin van Eck aan het eindpunt van een perfecte counter van GVVV, hij schoot rakelings naast. Verder waren er weinig grote kansen, maar speelden beide teams met veel inzet en passie en was het schouwspel het bekijken waard.

Na de rust kreeg Spakenburg in eerste instantie nog enkele mogelijkheden, Kees Tol maaide in kansrijke positie op aangeven van Robbie Holder over de bal heen en Danny van den Meiracker schoot vanuit de tweede lijn hard richting de korte hoek, maar een metertje naast. Daarna begon Spakenburg de grip op het duel te verliezen. De gaten tussen de linies werden groter en GVVV bleef met het zelfde elan spelen. Dit resulteerde in steeds grotere kansen voor de ‘Blauwen’ uit Veenendaal.

Dit zorgde voor een serie kleine en grote mogelijkheden voor GVVV. Eerst haalde Robbie Holder bij de tweede paal een kopbal van Bart Hulsbos van de lijn uit een corner. Daarna kopte Frank Tervoert een voorzet van Martin van Eck net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Niet veel later liep Caifano Latupeirissa met de bal aan de voet dwars door het centrum van Spakenburg en raakte de buitenkant van de paal.

Spakenburg, dat na afgelopen dinsdag in de KNVB-beker uitgeschakeld te zijn door ASWH, een verlenging in de benen had, hield alleen maar tegen en kon aanvallend weinig tot niets uitrichten. Waar GVVV-trainer John de Wolf een frisse aanvaller kon brengen, Patrick Heesakkers voor Frank Tervoert, moest Hans van de Haar noodgedwongen Eric Veerman in brengen voor de lichtgeblesseerd geraakte IsmoVorstermans. Later kreeg Mike Ahrens nog vijf minuten speeltijd, hij verving Danny van den Meiracker.

Na deze wijzigingen was het Patrick Heesakkers die oog in oog met Theo Timmermans hoog over schoot. Net toen men bij Spakenburg dacht de storm te overleven was het in de 89eminuut toch raak voor GVVV. Michael Lanting en Matthijs Blijham anticipeerden slecht op een afgeslagen voorzet. Rodney Hofman was er als de kippen bij om de twee Spakenburgers te omspelen, liep door naar de achterlijn en trok de bal hoog voor aan Caifano Latupeirissa, die doelman Theo Timmermans kansloos liet.

In de vier minuten die scheidrechter Serik bijtrok was het zowaar Kees Tol die nog een grote kans kreeg, echter Johan Janssen keerde zijn inzet. De in grote getale meegereisde supporters uit Veenendaal vierden de overwinning uiteraard uitbundig. Aan Spakenburg kant was het contrast groot. De onderkant van de middenmoot is op dit moment de realiteit. De uitwedstrijd volgende week tegen die andere koploper, Jong AZ, maakt het niet aannemelijk dat hier op korte termijnverandering in komt.

Wedstrijdstatistieken
Spakenburg – GVVV 0-1
89. 0-1 Caifano Latupeirissa

Scheidsrechter: D. Serik

Spakenburg: Theo Timmermans; Adi Draganovic, IsmoVorstermans (78. Eric Veerman), Ralph Dua, Matthijs Blijham; Nick Tol (37. Michael Lanting), Niels Buitenhuis, Philip Ties, Robbie Holder; Kees Tol, Danny van den Meiracker (85. Mike Ahrens)

GVVV: Johan Jansen; Rodney Hofman, Bart Hulsbos, Wouter Bonke, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Martin van Eck, Frank Tervoert (82. Patrick Heesakkers), Laurens van der Voort, Robin Mulder, Caifano Latupeirissa (90+1. MouradMarbouh)"