gemaakt op : 27 februari 2017

Pover Spakenburg verliest van HHC

De Blauwen wisten wederom niet te winnen in 2017. Met een bijzonder pover optreden moest het een 2-0 nederlaag slikken.

Spakenburg kon met name aanvallend weinig klaarspelen tegenover HHC. In de eerste helft was de grootste kans voor Maynard die de bal tegen de lat aan knalde, maar er gebeurde voor de rest weinigs noemenswaardigs voor de goal van de oranje-zwarten. In de tweede helft was het beeld niet veel anders of zelfs nog minder. Geen enkele grote kans kon er genoteerd worden, resulterend in nul goals voor de Blauwen.

HHC Hardenberg wist wel tot twee goals te komen. Beide in de tweede helft, daar in de eerste helft HHC niet verder kwam dan wat kansjes. In het tweede gedeelte van de wedstrijd kon oud-Spakenburger Sargon Gouriye de bal voorgeven op Junior Albertus, die de bal vervolgens simpel kon binnentikken. Zo werd het in de 50e minuut dus 1-0. Niet veel later had Albertus de 2-0 op zijn schoen, maar in een 1-op-1 met keeper Krul kwam de Blauwe goalie als winnaar uit de strijd.

De 2-0 kwam er vlak voor tijd wel doordat Reinders een fout van Nick Tol vakkundig afstrafte. Reinders wist vanaf rechts de bal achter Krul te werken en zo de overwinning voor zijn ploeg veilig te stellen.

Zaterdag wacht Spakenburg een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De titelverdediger is de nummer twee van de ranglijst, maar heeft Jong AZ, dat praktisch gezien al kampioen is, bij lange na niet in het vizier. Voor de Blauwen wacht wederom wel een belangrijke wedstrijd in de strijd om van de laatste plaatsen weg te blijven. De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur. Tot dan!