gemaakt op : 19 februari 2017

Spakenburg doet zich zelf tekort met gelijkspel tegen VVSB

Spakenburg heeft in de avondwedstrijd tegen VVSB een grote kans op een driepunter onbenut gelaten. De ‘Blauwen’ kwamen in de eerste helft terecht op voorsprong door een doelpunt van Kelvin Maynard, maar zagen de gasten uit Noordwijkerhout in de tweede helft uit het niets door een prachtgoal van Richelo Fecunda langszij komen. Een penalty en enkele andere dotten van kansen waren niet aan de spitsen van Spakenburg besteed, waardoor één schamel puntje het resultaat was. 

Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen Jong Vitesse had het trainersduo Klein/Schipper enkele omzettingen gedaan. Voorin veer snelheid met Kees Tol, Pilon en Holder. Op het middenveld Nick Tol, Lanting en Ties en achterin Dua, Vorstermans, nieuwelingen Maynard en Supusepa met als slot op de deur doelman Andre Krul.

Laatstgenoemde onderscheidde zich enkele keren door vooral zeer attent te zijn op ballen die achter de verdediging van Spakenburg vielen, hij was er steeds als de kippen bij om de bal te pakken of op te ruimen. In de eerste helft viel op dat VVSB makkelijker de bal rond liet gaan, maar dat Spakenburg de beste mogelijkheden had en er hier dus zoals gezegd één van benutte. De eerste kans was voor Olivier Pilon, in de zeventiende minuut kon hij het doel van VVSB onder vuur nemen na geklungel in de defensie van de bezoekers, echter zijn inzet ging ruim naast.

Na een half uur spelen nam Spakenburg de touwtjes wat steviger in handen. Dit resulteerde in enkele halve kansen en een aantal corners en vrije trappen. Eén van die vrije trappen was er één vanaf de linkerkant, Kees Tol sneed de bal perfect aan en Kelvin Maynard kon de bal ongehinderd binnenlopen bij de tweede paal, 1-0. Meteen daarna had Kees Tol weer een puntgave voorzet in huis op Olivier Pilon, echter zijn schot van dichtbij werd goed geblokt door VVSB. Daarna had Robby Holder, die hard werkte maar niet altijd even gelukkig was met zijn acties, een technisch hoogstandje in huis. Op een voorzet die achter hem belandde had hij een spectaculaire omhaal in huis, helaas voor Spakenburg ging deze inzet een metertje naast.

Op de valreep van de eerste helft kwam Spakenburg nog goed weg toen VVSB een overtal situatie niet goed uitspeelde.

Tweede helft
Spakenburg kwam scherp uit de kleedkamer. Kees tol werd alleen voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging via doelman Valk langs de verkeerde kant van de paal. Deze doelman onderscheidde zich daarna weer door een kopbal van Robby Holder te pareren na een perfecte voorzet van Olivier Pilon. Het wachten was op de 2-0, want die leek niet uit te kunnen blijven. Nadat in de 65e minuut Kelvin Maynard geblesseerd was uitgevallen en Adi Draganovic hem verving veerde het publiek een minuut later op toen Kees Tol met een geplaatst schot de kruising van paal en lat raakte. 

Niet lang daarna trad een aloude voetbalwet weer in werking. Spakenburg dat grote kansen had gehad op de 2-0 moest een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van Andre Krul toestaan. De inzet van Tim de Rijk was prachtig, maar belandde via de handen van Andre Krul op de lat, de rebound kwam voor de voeten van rechtsback Richelo Fecunda, hij schoot de bal in één keer uit de lucht over doelman Krul heen, 1-1. Vlak daarna kwam Spakenburg goed weg. Peet van der Slot was op komen stomen maar Andre Krul maakte zijn inzet van dichtbij onschadelijk.

Rode kaart
Spakenburg moest de draad weer oppakken, want met een punt schoot men weinig op. Met nog vijftien minuten te spelen werd Kees Tol diep gestuurd aan de rechterkant. Hij bediende de pijlsnelle Pilon die in het strafschopgebied door Jordy Zwart omarmd werd en terecht met rood het veld diende te verlaten. De penalty, genomen door Pilon zelf, werd gekeerd door doelman Valk.

Het restant van de wedstrijd probeerde Spakenburg de man-meer-situatie uit te buiten. Ralph Dua probeerde van achteruit via een slalom er doorheen te komen, hij struikelde over de laatste horde. Uit een corner was Michael Lanting via een kopbal dichtbij de winnende treffer, maar doelman Valk bleek deze avond verder niet te passeren. Hoewel, Kees Tol schoot de bal 5 minuten voor tijd wel langs de sluitpost. Echter zijn inzet belandde op de paal, de bal wilde er niet meer in.

Zo wacht Spakenburg nog steeds op de eerste winstpartij in 2017. Volgende week, op 25 februari gaat Spakenburg op bezoek bij HHC Hardenberg, deze wedstrijd vangt aan om 15.30 uur.

Spakenburg – VVSB 1-1
36. 1-0 Kelvin Maynard, 69. Richelo Fecunda 1-1

Scheidsrechter: S.P.M. Teuben

Spakenburg: Andre Krul; Ralph Dua, Ismo Vorstermans (84. Eric Veerman), Kelvin Maynard (66. Adi Draganovic), Christian Supusepa; Nick Tol, Michael Lanting, Philip Ties;  Olivier Pilon, Kees Tol, Robby Holder (73. Mike Ahrens)

VVSB: Ruben Valk, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Kelner Vijlbrief, Vladimir Jozic, Maikey Parami, Frans van Niel (79. Tom Broekhuizen), Tommy Bekooij (93. Michael Storten), Richelo Fecunda, Tim de Rijk, Tomas Tavilla (70. Guido Pauw)

Gele kaarten: Michael Lanting, Philip Ties (Spakenburg). Peet van der Slot, Vladimir Jozic (VVSB).

Rode kaart: Jordy Zwart (VVSB)