gemaakt op : 12 september 2016

Spakenburg doet zichzelf tekort tegen Jong Vitesse.

Tegen Jong Vitesse was Spakenburg vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg en dat drukte zich ook uit in legio kansen. Deze kansen werden alleen bij lange na niet allemaal benut waardoor Spakenburg zichzelf niet beloonde met een overwinning. 2-2 was uiteindelijk de uitslag waarmee de Blauwen huiswaarts keerden.

Spakenburg speelde de eerste helft een sterke pot. Van meet af aan werd de jonge tak van Vitesse onder druk gezet en kwamen de geel-zwarten er nauwelijks aan te pas. Het agressieve spel van de Blauwen resulteerde zoals eerder gezegd in een hoop kansen. Met name Kees Tol kwam vaak in scoringspositie, maar het ontbrak hem aan wat geluk of de uitstekend spelende keeper van Jong Vitesse lag in de weg. Ook Tom Oostinjen had een goal op zijn schoen, maar de lat werd geraakt. Philip Ties wist met een goede kopkans ook de 0-1 niet op het bord te krijgen in de eerste helft.

In de tweede helft was het dan toch raak. Niet een aanvaller, maar een verdediger klaarde de klus. Tim Sanders wist uit een corner die niet goed werd weggewerkt de bevrijdende openingstreffer te scoren. Het was een wedstrijd waarvan je had verwacht dat daarna de goals snel zouden vallen voor de Blauwen. Niet was echter minder waar. Jong Vitesse liet na de 0-1 meer aanvallende drive zien. Dit resulteerde in de gelijkmaker door Kai Korenluk. Niet veel later viel zelfs de 2-1 nadat keeper Timmermans er volledig naast zat en een makkelijk afstandsschotje van Osman zo door de handen liet glippen.

Een blunder in de verdediging aan de andere kant bracht Danny v/d Meiracker in de gelegenheid om de voor het doel vrijstaande Kees Tol in stelling te brengen. Deze ronde beheerst af waarmee de eindstand van 2-2 werd bereikt.

Ondanks het teleurstellende gelijke spel speelden Spakenburg een van zijn betere wedstrijden. De drive, de combinaties en de felheid waren lovenswaardig.

Volgende week spelen de Blauwen een thuiswedstrijd tegen Lienden. De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur op sportpark de Westmaat. Tot dan!

Goals: 54. Tim Sanders 0-1, 61. Kai Koreniuk 1-1, 83. Mohammed Osman 2-1, 84. Kees Tol 2-2

Opstelling Jong Vitesse: Jeroen Houwen, Matt Miazga (46. Joeri Potjes), Joris Klein-Holte, Lassana Faye, Thomas Oude Kotte, Leeroy Schorea, Adnane Tighadouini (46. Kai Koreniuk), Mohammed Osman, Julian Calor, Abiola Dauda, Arshak Koryan

Opstelling Spakenburg: Theo Timmermans, Ismo Vorstermans, Niels Buijtenhuis (84. Eric Veerman), Tim Sanders, Tom Oostinjen, Matthijs Blijham, Sten Vreekamp, Philip Ties, Kees Tol, Danny van den Meiracker, Olivier Pilon (73. Salim Amerzgiou)

Gele kaarten: Ismo Vorstermans, Eric Veerman (Spakenburg)