gemaakt op : 16 oktober 2016

Spakenburg en UNA boeien niet in gelijkspel

In een allerminst goede wedstrijd hebben Spakenburg en UNA zaterdagavond op de Westmaat gelijk gespeeld. Na een bedroevende eerste helft openden de gasten vlak na rust de score via Nick Tielemans. De Blauwen kwamen via een scrimmage – Ralp Dua met het laatste zetje – langszij. Spakenburg toonde in het vervolg meer dadendrang dan de gasten uit Veldhoven, maar wisten niet meer tot score te komen. Daardoor heeft de formatie van trainer Hans van de Haar nu vier opeenvolgende wedstrijden niet kunnen winnen.

Bij Spakenburg vormden Tim Sanders en Sten Vreekamp weer het centrale verdedigingsduo. Voorin had trainer Van de Haar geen plek ingeruimd voor Kees Tol en Olivier Pilon. Op de flanken stonden Salim Amerzgiou en en Robby Holder, met centraal in de spits Danny van den Meiracker.

Vier minuten na de aftrap was de wedstrijd voor Tom Oostinjen al gespeeld. De dynamische middenvelder wilde de bal wegwerken, raakt het leder echter niet en verdraaide daardoor zijn knie. Hoe ernstig de blessure is, moet nog blijken, maar na het enkele minuten nog geprobeerd te hebben moest Oostinjen definitief de strijd staken. Voor hem in het veld kwam Nick Tol, die met de nodige drive speelde en tot de betere aan Blauwe zijde zou behoren.

Goed was het spel echter niet, zowel Spakenburg als UNA bakte er in de eerste helft bar weinig van. De Blauwen oogden flets en zonder groots vertrouwen tegen het gegroepeerd spelende UNA. De hoogtepunten in het eerste bedrijf waren dan ook op een hand te tellen. Robby Holder – in sommige situaties te zelfzuchtig – draaide een keer bij de tweede paal knap weg van zijn directe tegenstander en zag zijn schot van de lijn gehaald worden. Aan de andere kant moest Theo Timmermans zijn handen zetten tegen een inzet van Van Wanrooij. En vlak voor rust werd Holder in de zestien aangespeeld door Van den Meiracker. De linksbuiten omspeelde de keeper, maar opnieuw werd zijn inzet nipt voor de lijn weggewerkt.

Drie minuten na rust lag de bal er wel in, maar voor Spakenburg wel aan de verkeerde kant. Een vrije trap werd in de zestien meter gespeeld, waarna de bal voor de voeten van Nick Tielemans viel. Met een hard diagonaal schot liet hij Timmermans kansloos, voor de speler van UNA zijn vijfde treffer van het seizoen. Het doelpunt leek de Westmaatbewoners wel wakker gemaakt te hebben. Er werden meer duels gewonnen en de druk op UNA werd vergroot. Met een uur op de klok kon Philip Ties een terugspeelbal onderscheppen, maar vervolgens had hij te weinig ruimte om de snel uit zijn goal komende Petar Stoskovic te verschalken. Niet veel later werd aan de andere kant de bal van de lijn gehaald na een corner.

Spakenburg bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Bij een goede aanval (dieptepass Dua op Amerzgiou die hard de bal voor gaf en Holder net te laat zag inglijden) was het nog niet raak. Maar met 66 minuten op de klok viel deze alsnog. De corner van Amerzgiou werd geschampt door het hoofd van Van den Meiracker, waarna in een redelijk onoverzichtelijke situatie Dua het laatste zetje leek te geven. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter werd de goal gegeven, de bal was de doellijn gepasseerd.

Met nog een kwartier te gaan leek Spakenburg op voorsprong te komen. De ingevallen Olivier Pilon ging een één-twee aan met Van den Meiracker, maar zag vervolgens de bal van zijn voet geplukt worden door de UNA-goalie. In de tegenaanval moest Timmermans handelend optreden en pakte een hard schot op knappe wijze. Vlak voor tijd mocht Kees Tol – tijdens de wedstrijd toegezongen door de Spakenburgsupporters - nog enkele minuten maken. Te kort voor Pier om zich te onderscheiden. In de extra tijd was er nog een moment, voor UNA. Maar een diepe bal wist de ver uit zijn doel komende Timmermans vakkundig weg te boksen.

Het gelijke spel betekent voor Spakenburg de vierde opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning. Na een sterke serie lijken de Blauwen het goede gevoel kwijtgeraakt en daarmee ook enigszins het vertrouwen. Volgende week zaterdag is er geen competitiewedstrijd. De eerstvolgende serieuze wedstrijd is tegen ASWH voor de KNVB-beker. Daarna wacht voor de competitie het uitstekend presterende GVVV.

Spakenburg – UNA 1-1 (0-0)
48. Nick Tielemans 0-1
66. Raph Dua 1-1

Scheidsrechter: T. Koekoek
Gele kaarten: Ralph Dua (Spakenburg)
Toeschouwers: 1.400

Opstelling Spakenburg:
Theo Timmermans, Ralph Dua, Sten Vreekamp, Tim Sanders, Matthijs Blijham; Niels Buijtenhuis (64. Olivier Pilon), Tom Oostinjen (12. Nick Tol), Philip Ties; Salim Amerzgiou (86. Kees Tol), Danny van den Meiracker, Robby Holder

Opstelling UNA:
Petar Stoskovic, Thomas Huijben, Pieter-Jan Scheerlinck, Jeroen Stottelaar, Nick Tielemans, Benjamin van Wanrooij, Genn Schapendonk, Niek van Boekel, Nick van den Boomen, Rob van Boekel, Mart van de Gevel