gemaakt op : 26 oktober 2016

Spakenburg na verlenging uitgeschakeld

Spakenburg is dinsdagavond uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. Na verlenging verloren de mannen van trainer Hans van der Haar met 3-2 van ASWH, dat uitkomt in de derde divisie. Spakenburg was vooraf al gewaarschuwd omdat de ploeg van trainer Jack van den Berg in de vorige ronde al met 3-0 had gewonnen bij De Treffers en ook in de competitie draait ASHW uitstekend.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, maar het was ASWH dat in de 35e minuut op voorsprong kwam door de snelle Robbert Olijfveld die de bal beheerst binnenschoot na zeer matig verdedigend werk. Ondanks een aantal kansen van Spakenburg werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft was het een ex-speler van Spakenburg die de wedstrijd leek te beslissen. In de 55e minuut was het Peter de Lange die Niels Buijtenhuis eenvoudig uitkapte en de bal vanuit een moeilijke hoek de 0-2 achter keeper Timmermans schoot. Daarna speelde Spakenburg alles of niets en in de 74e minuut was het Kees Tol die de bal binnentikte na een enorme blunder van keeper Nootenboom, waarna een spannende slotfase aanbrak waarin Spakenburg weinig kansen creëerde en de wedstrijd leek te verliezen. Toch was het in blessuretijd Danny van den Meiracker die een vrije trap van Ralph Dua binnenkopt, waardoor een verlenging afgedwongen werd. 

In de eerste helft van de verlenging was ASHW duidelijk aangeslagen en het leek erop alsof Spakenburg de wedstrijd naar zich toe zou trekken, maar ASWH bleef overeind en herstelde zich van de dreun die het in blessuretijd van de officiële speeltijd had gekregen. In de tweede helft van de verlenging waren het zelfs de Ambachters die weer op voorsprong kwamen. Na domme overtreding aan de zijkant van het veld was het Peter Verhoeve die zijn elftal koppend opnieuw op voorsprong zette, waarna ASWH stand hield en donderdagavond in de koker verdwijnt voor de loting!

Blijkbaar is de gifbeker voor Spakenburg nog niet leeg en zaterdag wacht wederom een zware klus als koploper GVVV naar de Westmaat komt.

Spakenburg - ASWH 2-3  (na verlenging)
35. 0-1 Robbert Olijfveld 55. 0-2 Peter de Lange 74. 1-2 Kees Tol 90 (+3). 2-2 Danny van den Meiracker 106. 2-3 Peter Verhoeve

Scheidsrechter: E. Blank

Spakenburg: Theo Timmermans; Ralph Dua, Sten Vreekamp (15. Ismo Vorstermans), Tim Sanders (40. Adi Draganovic), Matthijs Blijham; Nick Tol, Philip Ties, Niels Buijtenhuis; Olivier Pilon, Danny van den Meiracker, Robbie Holder (59. Kees 'Pier' Tol)

ASWH: Marvin Nootenboom; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch (117. Ryan van Dijk), Lars Bosscha, Nick Slotboom (87. Jerry Tieleman), Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (90+2. Bart Deprez)