gemaakt op : 04 december 2016

Spakenburg ontsnapt en wint van Jong Sparta

In de wedstrijd waarbij Spakenburg 3 keer achter kwam, trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Doelpunten van Ties(2), Buijtenhuis en in de slotfase verzilverde Pilon een strafschop.

Spakenburg startte met een gewijzigde opstelling vanwege de schorsing van aanvoerder Van den Meiracker. Ties speelde in de spits en op het middenveld speelde Lanting en Buijtenhuis. Sanders mocht weer starten in het centrum van de verdediging.

In het begin van de wedstrijd kreeg Spakenburg enkele grote kansen die niet werden afgemaakt. In de derde minuut stond Ties oog in oog met keeper Janssen. Ties vergat het cadeautje uit te pakken en schoot de bal recht op de keeper. Een paar minuten later was het direct raak voor Jong Sparta. Slordigheden in de defensie van de thuisploeg en Duarte kon afdrukken. In de korte hoek verzaakte keeper Timmermans om de bal te pakken en via de paal en de rug van de keeper rolde de bal in het doel, 0-1. In aanvallend opzicht was Spakenburg de betere partij, maar er werd niet gescoord. Na 25 minuten kwam toch de 1-1 op het scorebord. Vanaf de rechterkant werd de bal teruggelegd op de rand 16 en Ties schoot keihard binnen. In de 28e minuut moest Kees Tol het veld geblesseerd verlaten. Robby Holder viel in en deed dit niet onverdienstelijk. Spakenburg ging opzoek naar de 2-1 en kreeg ook een aantal goede kansen hiervoor. Het was echter Jong Sparta die met een snelle counter de 1-2 maakte via Chevreuil. Dit was ook de ruststand.

Direct na rust stond de gelijkmaker weer op het scorebord via Buijtenhuis. Na een mooie combinatie van Holder en Dua aan de rechterkant van het veld, was het Dua die Buijtenhuis goed voor de goal zette. De Nijkerker bleef koel en ronde netjes af in de verre hoek, 2-2. Nadat Pilon later voor de keeper werd gezet maar helaas niet afmaakt, was het weer Jong Sparta dat op voorsprong kwam. In de 54e minuut maakt Felicia de 2-3. Spakenburg weer achter. Ondanks dat Spakenburg meer kansen kreeg, was het Jong Sparta dat het meest effectief was. Met nog een kwartier op de klok kwam Veerman in het veld voor Vorstermans. Veerman mocht voorin fungeren als aanspeelpunt. Hierdoor werd Spakenburg weer gevaarlijk voor het doel. In de 79e minuut was het ook Veerman die de bal doorkopte in de 16 op Ties. De spits maakte de 3-3 en de thuisploeg begon er weer in te geloven. Vijf minuten voor het einde kreeg Spakenburg een terecht gegeven penalty mee. Pilon pakte de bal direct op om aan te leggen. Hard in de rechterhoek, 4-3! Hierna volgde nog een spannende slotfase, maar Jong Sparta kon niet meer scoren en daardoor hield Spakenburg de belangrijke 3 punten op de Westmaat.

Volgende week speelt Spakenburg uit tegen Katwijk. Aanvang 15.00 uur op Sportpark de Krom.

Opstelling Spakenburg:
Timmermans, Dua, Vorstermans (74. Veerman), Sanders (68. Draganovic), Blijham, Lanting, Buijtenhuis, Ahrens, Kees Tol (28. Holder), Pilon en Ties.

Opstelling Jong Sparta:
Janssen, Mannes, Sanches, Harroui, Fonseca, Luydens, Felicia (83. Salhi), Da Silva Concalves (31. Klaasen), Chevreuil, Duarte (83. Ache), Alhaft.

Toeschouwers: 1000