gemaakt op : 13 november 2016

Spakenburg pakt groots uit tegen TEC

Op de dag dat Sinterklaas het dorp een bezoek bracht trakteerde de Blauwe selectie de supporters op een cadeautje van een wedstrijd. Op de Westmaat werd met maar liefst 5-0 gewonnen en dat was allesbehalve geflatteerd. De score had zelfs nog een stuk hoger kunnen uitvallen, maar een kniesoor die daarom maalt.

De ploeg van Hans v/d Haar begon in een gewijzigde opstelling ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Op de goal werd Theo Timmermans vervangen door Richard Arends en op rechtshalf stond Mike Ahrens deze keer in de basis. Net als tegen Jong AZ was er voor Michael Lanting een basisplek en stond Philip Ties wat meer voor de verdediging in plaats van achter de voorhoede.

Vanaf het fluitsignaal waren de Blauwen in eigen huis tegen TEC uit Tiel oppermachtig. De ene na de andere aanval werd opgezet door onder andere de uitstekend spelende Ahrens die veelal tussen de linies de spitsen wist te bereiken. Ook Olivier Pilon en Kees Tol waren een ware plaag in de eerste helft voor de verdedigers van TEC. Beide kwamen aan scoren toe in de eerste helft en ook Danny v/d Meiracker deed een duit in het zakje.

Na kansen van Lanting, bal over, en van Ties, bal naast, was het in de 12e minuut wel raak. Pilon kon de score openen toen hij na goed doorzetten van Kees Tol de bal voor het inschuiven kreeg. Het inschuiven gebeurde ook en de 1-0 kon op het scorebord gezet worden. In de 23e minuut was het wederom de samenwerking van Tol en Pilon die voor een goal zorgde. Deze keer was het Pilon die met een rush op links de bal hard en afgemeten voorgaf op Tol. Tol kon vervolgens bij de tweede paal de bal heerlijk binnenglijden. Nog geen tien minuten later was het Danny v/d Meiracker die liet zien een ware heerser in de lucht te zijn. Pilon liet nog een keer zijn voorzet-kunsten zien door de bal perfect voor de goal te slingeren. De spits uit Baarn wist zijn tegenstander vervolgens in de lucht te kloppen en de bal onhoudbaar en tegendraads binnen te koppen. Pilon, Tol en Ahrens kregen alledrie nog mooie kansen om de 4-0 al voor rust op het bord te zetten, maar de goalie van TEC was de enige oranjehemd die nog zijn niveau wist te halen en met een pare knappe reddingen erger wist te voorkomen.

Erger werd het voor de ploeg uit Tiel in de tweede helft wel. Na een paar prachtige aanvallen die net niet tot doelpunt werden gepromoveerd was het in de 56e minuut wel weer raak. Danny v/d Meiracker bereikte met een lekkere steekpass Ties, die vervolgens met een verfijnde hakbal Pilon voor de goal zette. Oog in oog met de keeper en met nog een verdediger in zijn rug ronde Pilon beheerst af door de bal in de rechterhoek te schuiven. In de 58e minuut liet TEC in aanvallend opzicht voor het eerst van zich horen. Een hard schot kon door Ralph Dua van de lijn worden gehaald. Daarna was het weer Spakenburg wat de klok sloeg. Een inzet van Danny v/d Meiracker vanuit een corner kon ternauwernood van de lijn worden gehaald door de Tielse verdediging. In de 65e minuut liet de keeper van TEC zijn klasse weer zien door een bal te keren van Kees Tol die vanaf dichtbij hard op het doel schot. Een minuut later liet goalie Arends zien het keepen niet verleerd te zijn. Een hard schot richting de kruising wist hij met een knappe duik over de goal te tikken.

Na een afgekeurde goal wegens buitenspel van Pilon en nog een levensgrote kans van Tol die naast ging werd het nog 5-0 voor de Blauwen. Nadat Nick Tol en Salim Amerzgiou in het veld waren gekomen voor respectievelijk Ahrens en Dua was het in de 82e minuut wederom Pilon die het net deed bollen. Ook deze goal was een eindproduct van de tandem Tol - Pilon die deze wedstrijd beide ongenaakbaar waren. Tol gaf in de zestien een steekbal met gevoel op Pilon, die vervolgens de keeper voor de derde keer wist te verschalken. Vlak nadat in de 86e minuut Eric Veerman voor Ismo Vorstermans in het veld kwam wist Danny v/d Meiracker nog bijna de 6-0 op het scorebord te zetten maar zijn krachtige kopbal ging net naast.

Een ruime zege dus voor de Blauwen en drie punten erbij. Daarmee kruipt Spakenburg weer richting het linkerrijtje. Om zich in het linkerrijtje te nestelen zal het volgende week tegen Excelsior Maassluis moeten winnen. Met het vertoonde spel tegen TEC zullen de Blauwen in ieder geval met vertrouwen richting Zuid-Holland vertrekken. De wedstrijd begint om 15:30 i.v.m. de live-uitzending van FOX Sports. Tot dan!

Verslag: Marijn de Graaf

Doelpunten: 12. Olivier Pilon 1-0, 23. Kees Tol 2-0, 31. Danny v/d Meiracker 3-0, 56. Olivier Pilon 4-0, 82. Olivier Pilon 5-0

Opstelling Spakenburg: Richard Arends, Ralph Dua (80. Salim Amerzgiou), Ismo Vorstermans (86. Eric Veerman), Niels Buijtenhuis, Matthijs Blijham, Mike Ahrens (76. Nick Tol), Philip Ties, Michael Lanting, Kees Tol, Danny v/d Meiracker, Olivier Pilon

Opstelling TEC: Sebastiaan van der Sman, Gregory Viereck (67. Renaldo Jongebloet), Walter Kiomegni, Ibrahim Aliskan, Kurtley de Wind, Nehemia Sanaky, Jip Bartels (57. Joel Sanaky), Sven van Ingen, Iljaas Rodjan (57. Kay Huijgens), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink

Scheids: C. Ruperti

Gele kaarten: Michael Lanting

Toeschouwers: 2000