gemaakt op : 06 november 2016

Spakenburg totaal machteloos tegen jong AZ

Nog niet eens zo heel lang geleden speelde Spakenburg een uitwedstrijd tegen AZ voor de KNVB beker en wist hier een verlenging uit het vuur te slepen. Vandaag traden de Blauwen aan tegen jong AZ en het contrast had niet groter kunnen zijn. Spakenburg was eigenlijk de gehele wedstrijd machteloos, AZ combineerde dat het een lieve lust was en won geheel terecht deze krachtmeting met 5-0. Natuurlijk moest Hans van der Haar door de vele blessures, zeker in de achterhoede, weer puzzelen met zijn opstelling. En misschien is jong AZ wel veel te goed voor de Tweede divisie, maar zeker is dat Spakenburg snel de negatieve reeks moet zien te doorbreken.

Spakenburg leek zeker de eerste tien minuten niet wakker, AZ was heer en meester en stond al snel met 2-0 voor. Na vijf minuten werd Mathijs Blijham uitgespeeld, Michael Lanting kon de voorzet er niet uithalen en Helmer kon de bal eenvoudig achter Theo Timmermans werken.

De 2-0 viel nadat Robby Holder zich makkelijk liet wegzetten. Calvin Stengs nam de bal mee, werd nergens aangepakt en schoot de bal onhoudbaar achter onze doelman.

Na ongeveer twintig minuten kwam Spakenburg beter in het spel en creëerde het ook de eerste kansen. Een hakbal van Danny van den Meiracker zorgde ervoor dat Kees Tol alleen voor de doelman kon komen, maar de keeper wist redding te brengen. Ook de nastoot van Philip Ties werd gered. 

Vlak daarna mocht Matthijs Blijham een vrije trap nemen die door Danny van den Meiracker op de bovenkant van de lat werd gekopt.

Beide ploegen kregen hierna nog wat kleine kansjes, en AZ nog een hele grote, maar met 2-0 werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.

Wie dacht dat Spakenburg het spel in de tweede helft zou doortrekken zoals ze het tweede deel van de eerste helft hadden gespeeld, kwam bedrogen uit. Binnen no-time was het 3-0. Robby Holder, die een zeer matige wedstrijd speelde, werd simpel uitgespeeld. Ook Ralph Dua liet zich daarna makkelijk opzij zetten. Het schot leek houdbaar voor Theo Timmermans, maar het net bolde en de twee op het scorebord veranderde in een drie. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Daarna probeerde Spakenburg van alles, maar tot echte kansen leidde dit niet. Onmachtig in de aanval, zeker toen aanspeelpunt Danny van den Meiracker er in de 70e minuut uitging. Er lukte weinig voorin en AZ liet zien waarom ze titelkandidaat nummer één zijn.  De spelers vonden elkaar makkelijk en daarnaast waren ze zeker vanmiddag erg trefzeker.  De 4-0 viel wederom aan de kant van Robby Holder, die zich weer eens liet verrassen. Stengs kon alleen op Theo Timmermans af en wist hem met een mooi wippertje te verschalken.

Er bleef Spakenburg niet veel bespaard want een paar minuten voor tijd werd het zelf 5-0. Een goede individuele actie van Tankovic werd bekroond met een doelpunt.

Voor Hans van der Haar gaat het de komende week een flinke puzzel worden. De negatieve reeks begint aardig lang te worden en het wordt hoog tijd voor een broodnodige overwinning. Om te beginnen a.s. zaterdag tegen TEC op de Westmaat. Laten we allemaal achter ons vlaggenschip gaan staan en ze komende zaterdag richting een overwinning helpen. De aanvang van de wedstrijd is 18:00 uur.