gemaakt op : 18 december 2016

Spakenburg trekt de drie punten over de streep

In een rommelige wedstrijd waarbij Spakenburg in de eerste helft op achterstand kwam, trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Met de gelijkmaker van Ties en het winnende doelpunt van Van den Meiracker heeft Spakenburg haar gewenste driepunter in huis gehouden.

Spakenburg begon de eerste helft sterk. Binnen 10 minuten had Holder de thuisploeg dan ook al op een voorsprong moeten zetten. De aanvaller stond oog in oog met de keeper, omzeilde hem maar schoot vervolgens toch tegen de doelman. Het was aan beide kanten rommelig, ook Barendrecht kon regelmatig door de verdediging van Spakenburg heen steken. Hierin liet de thuisploeg weer zien dat de defensie kwetsbaar is. Na een half uur spelen kreeg Ahrens de kans van zijn leven. Een afvallende bal na een kopbal van Ties kwam voor de voeten van de nummer 10. Ahrens kon met zijn goede linkerbeen binnenschieten op een vrijwel leeg doel, maar hij schoot hard over. Aan de andere kant kon Timmerman een aantal keer redden maar na 38 minuten was het toch raak . Een lange bal kwam viel net buiten het zestienmeter gebied en keeper Timmermans besloot de bal weg te koppen.  Een slechte beslissing want de bal viel voor de voeten van Richard Stolte en  die kon over alles en iedereen heen op een leeg doel schieten. 0-1.

IMG_9758.JPG

Spakenburg liep weer achter de feiten aan en na rust moest er toch iets gaan gebeuren. Gelukkig voor alle Blauwen kwam Philip Ties na 1 minuut in de tweede helft al met de gelijkmaker. Hij kreeg de bal voor bij de eerste paal en schoot via een verdediger binnen. 1-1. Een minuut later had Ties de 2-1 op zijn sloffen. De bal belandde helaas op de lat. Spakenburg ging haastig op zoek naar de voorsprong maar kon deze niet vinden. Na 52 minuten pakte aanvoerder Jongman zijn tweede gele kaart en daarmee mocht hij het veld verlaten. Nog ongeveer 40 minuten voor Spakenburg tegen 10 man om de drie punten binnen te halen. De druk werd steeds hoger. Met nog 20 minuten op de klok werd Blijham van het veld gehaald en Van den Meiracker mocht invallen. De aanvoerder was gepasseerd en mocht op de bank plaatsnemen. 10 minuten later kwam Ties door op rechts en schoot de bal hoog voor. Invaller Van den Meiracker timede goed en kopte de hoge bal binnen. De verlossende 2-1.

Er volgde een spannende slotfase waarbij Barendrecht nog opzoek ging naar de gelijkmaker. Die bleef gelukkig uit en Spakenburg hield de drie punten op de Westmaat.

Met 23 punten uit 18 wedstrijden gaat Spakenburg de winterstop in. In de eerste week van januari gaan de Blauwen op trainingskamp naar Marbella en op 14 januari wacht de eerste wedstrijd van 2017 alweer, uit tegen HHC Hardenberg.

Opstelling Spakenburg:
Timmermans, Dua, Vreekamp, Sanders, Blijham (72. Van den Meiracker), Buijtenhuis, Lanting, Ahrens, Holder (90+3 Youri Koelewijn, Ties en Pilon.

Opstelling Barendrecht
Van Splunter, Eekman, Wilshon (82. Bommeleyn), Monster, Jongman, Salem (76. Mourits, Basoki (70. Almeida), Stolte, Navajas Sanches, Esajas en Aarts.

Toeschouwers: 1500