gemaakt op : 27 november 2016

Spakenburg in treurnis na verlies bij Kozakken Boys

In het verleden stonden de wedstrijden tegen Kozakken Boys vaak garant voor spektakel en zo ook vandaag. Iedereen herinnerde zich nog wel de wedstrijd van vorig jaar. Spakenburg won toen met 0-3 en speelde de thuisclub van de mat. Hoe anders was het vandaag.

Heel de wedstrijd liep Spakenburg achter de feiten aan, even leek het dat er in de blessuretijd toch nog een punt zou worden gepakt, maar na het laatste fluitsignaal stond er 4-3 op het scorebord en kreeg tot overmaat van ramp Danny van den Meiracker nog rood ook. Zo stapelen de problemen zich aardig op voor trainer Hans v/d Haar.

IMG_8604_Kopie.JPG

Vanaf de start was Kozakken Boys de bovenliggende partij en werden er wat speldenprikken uitgedeeld. Spakenburg kreeg pas na een kwartiertje de eerste kans. Via Olivier Pilon kwam de bal bij Danny van den Meiracker die de bal afgaf op Kees Tol maar zijn schot miste overtuiging. In de 17e minuut was het raak voor de thuisclub. Een corner werd door Spakenburg niet goed weggewerkt, de bal werd opnieuw ingebracht en vogelvrij mocht Ignacio de bal achter Theo Timmermans koppen. 

Na de goal leek Spakenburg even de weg kwijt en dan helpt het als er uit het niets een goal valt. De Blauwen lieten een ingestudeerde corner zien en vanuit de kluts prikte Olivier Pilon raak. Een minuut of vijf later keken de gasten weer tegen een achterstand aan. Ivo Vorstermans werd eruit gelopen door Powel, die schoot op Timmermans die mooi wist te redden. Helaas was de rebound voor Moreira en die wist de 2-1 te maken. Kansen vielen er niet meer te noteren en met deze stand zochten de beide teams de kleedkamer op. 


Het eerste kwartiertje gebeurde er in de tweede helft weinig. Beide teams kregen wat kleine kansjes en er kwam een wissel bij Spakenburg. Adi Draganovic kwam binnen de lijnen voor Matthijs Blijham. Dit hield direct in dat Spakenburg achterin één op één ging spelen. In minuut 63 ging diezelfde Draganovic een duel aan, speelde de bal nog wel vooruit maar bleef geblesseerd achter. Kozakken Boys had hier geen boodschap aan en via Powel (wederom vogelvrij gelaten) werd de marge naar twee getikt, 3-1. 
IMG_8660_Kopie.JPG

Spakenburg trainer Hans v/d Haar wisselde en bracht Eric Veerman en Robby Holder. De tactiek werd lange ballen naar voren en hopen dat de bal goed zou vallen. Dat plan kon bijna in de ijskast toen de Spakenburg doelman zichzelf onnodig in de problemen bracht. De bal werd verkeerd uitgeschoten, werd ingespeeld op Powel die maar weer eens op doel schoot. Timmermans redde knap, dat moet worden gezegd. In de 80e minuut gloorde er weer wat hoop in de Blauwe harten. Danny van den Meiracker kopte de bal goed door, Olivier Pilon nam de bal knap aan en uit de draai wist hij de verre hoek te vinden. Spakenburg ging toen helemaal alles of niets spelen en op zoek naar de gelijkmaker. Dat gaf Kozakken Boys natuurlijk de nodige kansen, alleen die werden niet gemaakt. De vierde man hield het bord omhoog met de extra tijd van vier minuten toen de Spakenburg supporters uit hun dak konden gaan. Danny van den Meiracker, die niet echt lekker in de wedstrijd zat kreeg de doorgekopte bal van Eric Veerman en met een bekeken schuiver kreeg hij de handen op elkaar en de gelijkmaker op het scorebord. 

IMG_8675_Kopie.JPG

De Blauwen in extase, maar dat werd al snel weer rouw. Nog geen minuut later was het Tavares die de thuisclub weer op voorsprong schoot. Spakenburg probeerde nog eenmaal de rug te rechten en stuurde zelfs de doelman mee naar voren. De bal werd ingebracht en de spelers van Spakenburg schreeuwden om een penalty. In het tumult rondom de scheidsrechter bleek daar opeens een rode kaart voor Danny van den Meiracker. Het was moeilijk te zien wat er gebeurde, maar het rood was duidelijk en de aanvoerder kon naar de kant. Hierna vond de leidsman het wel genoeg en is het voor Spakenburg tijd om de wonden te likken.

Volgende week speelt Spakenburg thuis op de Westmaat tegen jong Sparta. Zeker zal dat zijn zonder doelman Richard Arends en Danny van den Meiracker door zijn rode kaart van vanmiddag. We zien u graag op de Westmaat, de aanvang is 15:00 uur. 

VIDEO SAMENVATTING