gemaakt op : 23 januari 2017

Spakenburg verliest van De Treffers, 3-4

In de eerste thuiswedstrijd van 2017 kon Spakenburg de 3 punten niet op de Westmaat houden. De eerste helft begonnen de Blauwen goed en kwamen snel op voorsprong. Maar door enkele persoonlijke fouten in de verdediging keek Spakenburg snel tegen een ruime achterstand aan. De tweede helft was een kopie van de eerste. Spakenburg scoorde snel, maar De Treffers bezweken niet en bleven op voorsprong en wonnen uiteindelijk met 3-4.

Spakenburg begon de wedstrijd in een gewijzigde 4-4-2 opstelling met de twee spitsen Holder en Pilon. Ahrens en Nick Tol mochten de zijkanten bezetten en Ties startte achter de spitsen. De thuisploeg begon sterk en na 3 minuten was er al een mooie actie van Pilon die vanaf de rechterkant op doel schoot. 2 minuten later kwam Spakenburg al op een 1-0 voorsprong via Eric Veerman. Een ingestudeerde corner vanaf de linkerkant werd teruggelegd en de Volendammer kon afdrukken. 1-0.

Nog geen minuut later was het keeper Arends die ongelukkig uit zijn doel kwam en door zijn enkel zakte. Een langdurige blessure behandeling volgde en zelfs de brancard moest er aan te pas komen. Alsnog kon Arends, die na een schorsing eindelijk weer in de basis mocht starten, zonder brancard maar met enige hulp het veld verlaten. Theo Timmermans mocht gelijk invallen.

In de 16 minuut ging het vreselijk mis in de verdediging van de thuisploeg. Draganovic speelde de bal te kort terug op de keeper en Timmermans moest ingrijpen. Hij was echter te laat en haalde de aanvaller met zijn benen onderuit, penalty! Timmermans kreeg een gele kaart en Meeuwsen mocht aanleggen. De spits schoot hard in de linkerhoek en de stand was weer gelijk. 1-1.

In de 25e minuut kwam Spakenburg gevaarlijk voor het doel van De Treffers, na een combinatie van Holder en Ties kon laatstgenoemde afdrukken. Zijn schot werd echter geblokt. In de counter werd Spakenburg direct afgetroefd. Met een snelle aanval vanaf de rechterkant kon de bal ingebracht worden. Verbeek won het kopduel en kopte de bal binnen. 1-2.

In de 37e minuut ging het wéér grandioos fout bij Spakenburg. Lanting speelde de bal lastig terug op Timmermans. In plaats van dat de keeper de bal wegwerkte, schoot hij de bal ongelukkig laag door het midden naar voren. De bal werd opgepakt door Verbeek die van een meter of 30 prachtig in de linker kruising inschoot. 1-3. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Spakenburg haastig opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam ook in de 59e minuut. Kees Tol gaf de bal voor en Pilon kon via de paal inschieten. 2-3.

De Blauwen konden een minuut later weer achter de oren krabben. In de 60e minuut werd de bal diep gestuurd, waarnaar Timmermans (onnodig) zijn doel verliet. De Bondt kon hierdoor de voorsprong weer uitbreiden met een marge van twee doelpunten. 2-4. Spakenburg liep weer achter de feiten aan. In de 66e minuut mocht de nieuw aangetrokken spits Thijs Hendriks (met een prima invalbeurt) zijn Blauwe debuut maken. Na 5 minuten had hij direct zijn eerste assist genoteerd. Hij slingerde de bal voor bij de tweede paal en wederom kon Pilon scoren, dit keer met het hoofd. 3-4. Spakenburg kreeg weer hoop en zette aan voor de gelijkmaker. Helaas bleven grote kansen uit en daardoor wonnen De Treffers met 3-4.
 


Volgende week spelen de Blauwen uit tegen de andere Blauwen uit de Betuwe, FC Lienden. De wedstrijd vangt aan om 15.00 uur.

Opstelling Spakenburg:
Arends (11. Timmermans), Vreekamp, Draganovic, Supusepa, Veerman, Lanting, Nick Tol (66. Hendriks), Ties, Ahrens, Holder (41. Kees Tol) en Pilon.

Opstelling De Treffers:
Kronelus, Keukens, Janssen, Misidjan, Meeuwsen (79. Smits), Verbeek, Maertzdorf (68. Mutzers), Van Straaten, Hendriks, De Bondt (88. Raterink), Balkestein.

Toeschouwers: 1500