gemaakt op : 09 oktober 2016

Spektakelstuk eindigt in puntendeling

Spakenburg mocht deze zaterdag op bezoek bij VVSB. Die club verwierf vorig seizoen landelijke bekendheid door de halve finale van de KNVB beker te bereiken. Ditmaal was de zondagclub, die ditmaal dus op zaterdagavond mocht voetballen, de tegenstander van SV Spakenburg.

De wedstrijd eindigde in 4-4 en achteraf gezien was het Spakenburg dat hier het meest tevreden mee mocht zijn. Spakenburg kwam achter, vocht zich naar een voorsprong, leek toch aan het kortste eind te trekken en wist uiteindelijk een gelijkspel af te dwingen.

VVSB kwam goed uit de startblokken en na één minuut kregen de blauwen de eerste waarschuwing. Een voorzet vanaf de rechterkant werd binnengeschoten, Timmermans liet los, maar pakte de rebound goed. Nog geen minuut later was daar wel de voorsprong voor de thuisclub. Tom Oostinjen liet zich wel heel makkelijk wegzetten en Serbony was er als de kippen bij om de 1-0 voorsprong op het bord te zetten. Spakenburg leek even de weg kwijt, maar wist zich toch in de wedstrijd te knokken. Na een kwartiertje spelen trokken de Blauwen de stand gelijk. Een prachtige vrije trap van Kees Tol belandde op het hoofd van Philip Ties die de gelijkmaker binnen kopte. VVSB kreeg hierna enkele kansjes, maar Spakenburg bleek veel effectiever. Een ingooi van Salim Amerzgiou ging via Ralph Dua naar Kees Tol die de vrijstaande Philip Ties wist te vinden. Hij kapte zich goed vrij en schoot in de korte hoek raak. Weer kreeg de thuisclub de kansen, waarvan de mooiste in de 44e minuut was. Een vrije trap van Jozic werd door Theo Timmermans prachtig uit de kruising getikt. Het bleek slechts uitstel van executie want in de extra tijd van de eerste helft kwam VVSB op gelijke hoogte. Spakenburg kreeg de bal niet goed weg en uiteindelijk lagen de keeper van Spakenburg en twee verdedigers voor de goal. De paars gelen bleven rustig, legden de bal terug en voor Serbony was het voor de tweede keer deze avond raak.

Ook de tweede helft begon met een grote kans voor de thuisclub. Miscommunicatie tussen Matthijs Blijham en Eric Veerman gaf Serbony een vrije doortocht. Opgelucht kon alles wat Blauw is ademhalen, want de bal knalde tegen de paal. Na tien minuten was er dan toch de voorsprong voor VVSB. Een aanval over de linkerkant werd voorgezet en tussen twee man in maakte Serbony zijn derde. Lang konden de mannen van trainer van Leeuwen niet genieten van de voorsprong. Na twee minuten was het weer gelijk. Een corner werd door Eric Veerman binnengekopt en beide ploegen konden weer op zoek naar de voorsprong. Die zoektocht werd na wederom zo'n twee minuten door VVSB het best gedaan, al kreeg men hierbij wel wat hulp. De scheidsrechter van dienst gaf gemakkelijk een strafschop na een overtreding van Ralph Dua, die in eerste instantie wel kinderlijk eenvoudig werd uitgespeeld. Makkelijk gegeven of niet, het was voor Jozic een koud kunstje om de voorsprong weer op het scorebord te zetten. Wie dacht dat Spakenburg nu zich wel gewonnen zou geven kwam bedrogen uit. Bij het eerste balcontact van de ingevallen Olivier Pilon, was het weer gelijk. Hij kreeg de bal, legde af op Eric Veerman en die schoot zijn tweede van de middag binnen. Beide ploegen probeerden ook nog een vijfde te maken, maar dat lukte niet, zodat het spektakelstuk eindigde in 4-4.

Gezien het veldspel en de kansenverhouding mocht Spakenburg daar niet ongelukkig mee zijn. A.s. zaterdag om 18:00 uur een nieuwe ronde met wederom drie punten op het spel. De tegenstander op de Westmaat is dan UNA.

Goals: 2. Giovialli Serbony 1-0, 16. Philip Ties 1-1, 22. Philip Ties 1-2, 45. Giovialli Serbony 2-2, 56. Giovialli Serbony 3-2, 58. Eric Veerman 3-3, 60. Vladimir Jozic (strafschop) 4-3, 80. Eric Veerman 4-4

Scheidsrechter: L.P.S. Cairo
Toeschouwers: 1500

Opstelling VVSB: Ronald van der Meer, Richelo Fecunda, Jordy Zwart, Stefan Kraaijvanger, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic, Frans van Niel, Tim de Rijk, Maikey Parami, Giovialli Serbony, Tommy Bekooij (54. Guido Pauw)

Opstelling Spakenburg: Theo Timmermans, Ralph Dua, Tom Oostinjen, Eric Veerman, Matthijs Blijham, Nick Tol, Niels Buijtenhuis, Philip Ties, Salim Amerzgiou, Kees Tol (78. Olivier Pilon), Robbie Holder (69. Danny van den Meiracker)

Gele kaarten: Tom Oostinjen, Salim Amerzgiou (Spakenburg)