gemaakt op : 22 september 2016

Uitstekend Spakenburg ronde verder in KNVB-beker

Spakenburg heeft woensdagavond in de eerste ronde van het bekertoernooi dik verdiend met 2-1 gewonnen van eerste divisionist Fortuna Sittard.

In de eerste helft was Spakenburg oppermachtig en kwam Fortuna Sittard er nauwelijks aan te pas. Spakenburg startte zeer fel en zette, onder leiding van kilometervreter Oostinjen, veel druk naar voren. In de 7e minuut was het Kees Tol die na een prima aanval bijna scoorde, maar de keeper van de Limburgers bracht redding. In de minuten die volgden was het Spakenburg dat kans op kans kreeg, maar keeper Leon ter Wielen bracht telkens redding. Fortuna kon daar bitter weinig tegenover stellen en het was wachten op de voorsprong van Spakenburg. In de 23ste minuut resulteerde het overwicht van Spakenburg dan eindelijk in de eerste treffer. Het was Olivier Pilon, die de bal, na een redding van ter Wielen, in de rebound uitstekend binnenschoot, 1-0. Ook daarna bleef vooral Spakenburg gevaarlijk en Fortuna kon daar bitter weinig tegenover stellen en de ruststand was 1-0.

In de tweede helft kreeg Fortuna Sittard iets meer grip op het spel, maar Spakenburg bleef uitstekend spelen en gaf weinig weg. In de counter bleef Spakenburg gevaarlijk en de wedstrijd leek gespeeld toen Danny van den Meiracker een kwartier voor tijd de 2-0 binnenkopte. Toch was het ruim een minuut later al weer spannend door een treffer van Aziz Khalouta die een vrije trap makkelijk binnen kon koppen. Fortuna probeerde het daarna nog wel, maar de bal wilde er niet meer in, waardoor Spakenburg verder bekert.

Opstelling Spakenburg
Theo Timmermans, Sten Vreekamp (73. Ralph Dua), Ismo Vorstermans, Tim Sanders, Matthijs Blijham, Niels Buijtenhuis, Tom Oostinjen, Philip Ties (86. Eric Veerman), Oliver Pilon (69. Robby Holder), Danny v/d Meiracker, Kees Tol