gemaakt op : 02 juni 2019

BBR | Blauwe Botter Race 2019 groot succes

Een record aan deelnemers en varende botters. Maar liefst 30 platbodems met daarop Blauwe sponsoren gingen woensdag 29 mei de strijd aan in de Blauwe Botter Race. 
 
Voor de start werd er eerst gezamenlijk genoten van een stevige schipperslunch. De hele sporthal was omgetoverd tot een gezellige zaal waarin iedereen plaats kon nemen aan een eigen tafel. Er was geweldig werk geleverd door het onderhoudsteam en vrijwilligers. Nadat iedereen had geluncht en welkom was geheten door "speaker" Sjaak Nel, kon worden gestart met het palaver. Daarin werden de sponsoren die aan een tafel hadden plaats genomen gekoppeld aan een botter.
 
Ondanks de wisselende weersvoorspellingen, was het prachtig zeilweer. Een goede wind op het water en een heerlijke temperatuur, zorgde voor ideale omstandigheden. 
Een prachtige race volgde. Hieronder de top 3 en de nummer 10 die naar huis ging met de 'Abram Muijs' Wisselbokaal.
 
1. Axxent & Vishandel Klaas Heek – BU65
2. Geotherm – BU32
3. Pieter-Jan boot – HN11 
10. Baas Afbouw – BU113
 
Na afloop van de race lagen de botters voor anker in de haven. Op de kant zorgden een dweilorkest en DJ voor de nodige sfeer. Rond een uur of 18.00 ging iedereen richting de sporthal voor een heerlijk buffet en aansluitend een fantastisch schippersfeest. 
De muzikale omlijsting werd volledig verzorgd door het fantastische en hilarische trio; Toos & Roos & Coos.
De loterij en veiling hebben ook dit jaar weer een groot bedrag opgeleverd. Dank jullie wel hiervoor!
 
Het bleef nog lang onrustig in sporthal de Stormvogel. Iedereen heeft genoten van het prachtige weer, van een spannende race met monumentale botters en van een zeer gezellig samenzijn in sporthal de Stormvogel. 
Hierbij wil de organisatie (Anique van Twillert en Hille de Jong) de onderhoudsploeg, de horecaploeg, stewards en alle andere vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet. Zonder hen was het nooit zo'n fantastisch evenement geweest. 
 
Fotowedstrijd
Stuur je foto vóór 7 juni a.s. van de Blauwe Botter Race naar sponsorcommissie@spakenburg.com en win een uitje met de hele bemanning naar de Heineken Experience in Amsterdam.