gemaakt op : 29 maart 2019

BBR | Blauwe Botter Race 2019 op woensdag 29 mei

Traditioneel worden in het weekend van Hemelvaart de Zuidwalbotterwedstrijden georganiseerd, het grootste zeilfestijn van varende monumenten in Midden-Nederland. Botters zijn de originele vissersschepen van de vroegere Zuiderzee, waarvan de grootste vloot nog altijd in de museumhaven van Spakenburg ligt. Gecombineerd met een originele botterwerf, de oude visafslag en de pittoreske schipperswoningen herleven de tijden van vroeger.

Met ’t Schippershuys hebben wij een exclusief contract gesloten voor de organisatie van een botterzeilwedstrijd voor onze sponsoren. Wij nodigen u daarom graag uit om deel te nemen aan dit spectaculaire Botterfestijn op woensdag 29 mei 2019. U wordt vanaf 12.00 uur ontvangen in onze eigen sporthal De Stormvogel op de Westmaat.

Er kunnen maximaal 12 personen op een botter, dus er is voldoende ruimte om ook relaties uit te nodigen en er samen een bijzondere dag van te maken. Varen met een botter is namelijk een unieke belevenis. Zeil technisch indrukwekkend, met een schat aan traditie en vooral erg gezellig.

Programma:
12.00 uur Schippersontbijt inclusief consumpties tot aan het vertrek met de botters
12.45 uur Welkomstwoord
13.15 uur Palaver
13.30 uur Uitreiking van een ‘overlevingspakket’ voor de bottertocht, bestaande uit een diversiteit aan drankjes, hapjes, broodjes en een overheerlijke vers gerookte zalm!
14.00 uur Inschepen en vertrek uit de Museumhaven aan boord van een authentieke botter
14.45 uur Start wedstrijd
16.45 uur Terugkomst in de Museumhaven en ‘voor anker’ met elkaar tegenover de visafslag. Gezelligheid op de botters met dweilorkest, feestmuziek en ter plaatse vers van het mes schoongemaakte haring
18.00 uur Vertrek naar de sporthal en start schippersfeest met buffet bestaande uit heerlijk warm gebakken kibbeling, gerookte zalm, patat, salades, stokbrood, diverse sausen en broodjes hamburger
19.00 uur Uitslag loterij en veiling van drie exclusieve kavels
19.45 uur Prijsuitreiking
20.00 uur Vervolg schippersfeest tot 22.00 uur
Het schippersfeest wordt muzikaal omlijst door diverse artiesten en een DJ. Supportersclub ‘de Stormvogel’ luistert het festijn op met een loterij en een miniveiling. Hierbij zijn schitterende prijzen te winnen. De opbrengst komt volledig ten goede aan verbetering van het sportpark. Dit geheel verzorgde programma wordt u aangeboden voor ‘slechts’ € 95,- per persoon (exclusief btw). Aanmelden voor dit unieke evenement kan via www.spakenburg.com, onder het kopje ‘sponsoring’.
N.B. Partners en sponsoren zijn vanaf 19.00 uur van harte uitgenodigd voor het schippersfeest in de sporthal.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Namens de sponsorcommissie,
Hille de Jong en Anique van Twillert

Kledingadvies: informeel. Het is verstandig om winddichte en warme kleding mee te nemen. Neem voor de zekerheid ook een regenjack mee. Platte schoenen, bij voorkeur zonder gladde zool, zijn aan te bevelen.