De vereniging

Sinds de oprichting in 1931 speelt SV Spakenburg onafgebroken op het allerhoogste amateurniveau. Daarmee behoren we tot een select gezelschap. Daar zijn we uiteraard trots op. Zoals ook op al die circa vijftienhonderd (jeugd)leden die met plezier bij De Blauwen voetballen. Daarnaast heeft de vereniging een prachtig netwerk van vrijwilligers die elke dag van de week klaar staan voor hun SV Spakenburg. Maar ook de fantastische supportersschare geeft ons een trots en warm gevoel.

SV Spakenburg is uitgegroeid tot een professionele organisatie, maar waar de warmte van een hechte vereniging voelbaar is gebleven. Een vereniging die een belangrijke maatschappelijke rol vervult en ook de kracht van de regio inziet. Vanuit die gedachte worden allerlei activiteiten geïnitieerd waarmee SV Spakenburg haar wortels in de samenleving wil benadrukken en de band met haar supporters wil versterken.

Het beleid van de club steunt op drie pijlers:
Sfeer, Voetbal, Spakenburg.

Ons prachtige en knusse complex en de heersende sfeer hebben een aanstekelijke werking. Bezoekers die voor het eerst komen zijn veelal direct besmet met het ‘Blauwe virus’. Maar ook sponsors binden zich gelukkig graag aan onze vereniging. We zijn bijzonder trots op onze trouwe aanhang en sponsors.

Een thuiswedstrijd van SV Spakenburg staat garant voor een overweldigende ervaring. Dat geldt in de overtreffende trap als de mooiste derby van Nederland wordt gespeeld, oftewel de strijd tussen rood (IJsselmeervogels) en Blauw met spraakmakende sfeeracties van onze Twaalfde Man.

Ons complex biedt ruimte aan meer dan achtduizend toeschouwers. Op de Izaak Veerman-tribune kunnen circa achthonderd supporters comfortabel zitting nemen. De staantribune biedt een droog plekje aan vijftienhonderd mensen en is tevens de thuisbasis van onze fanatieke supporterskern ‘De Havenside’. Als enige club in de Topklasse beschikt Spakenburg over vier skyboxen; wat nog steeds uniek is binnen het amateurvoetbal. SV Spakenburg beschikt daarnaast over een grote eigen sporthal (De Stormvogel), gebouwd door onze trouwe vrijwilligers, waar de zaalvoetballers van onze club hun wedstrijden spelen. Bij gelegenheden wordt de sporthal omgebouwd tot een evenementenhal.
 

Voetbal

SV Spakenburg wil spektakel bieden. Met verzorgd, aanvallend en aantrekkelijk voetbal wil de club steevast in de bovenste regionen van de Topklasse spelen. De cultuur van SV Spakenburg vertaalt zich in het veld met enthousiast, strijdvaardig, dominant, attractief en verzorgd voetbal.
 

Maatschappij

SV Spakenburg wil niet alleen op het veld scoren, maar ook daarbuiten. Als voetbalvereniging hebben we immers ook een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom organiseert SV Spakenburg ook allerlei festiviteiten, zoals sponsorfeesten, maar ook evenementen als kaartavonden, het Oktoberfest, Blauwe Botterrace, derbyfeest, fancy-fairs en andere activiteiten die tot de verbeelding spreken. Daarnaast organiseert de Jeugd Activiteiten Commissie heel veel activiteiten voor de jeugd, met als hoogtepunt het jaarlijks terugkerende Pupillenkamp. Dit alles om de onderlinge band en solidariteit (het Blauwe gevoel) te versterken.

Ereleden
Rikkert Beukers, Jan Bos, Ruth de Graaf, Klaas Huijgen, Hans de Jong, Bort Koelewijn, Kees Nel, Driek Nel, Zeger Nieuwboer, Luc den Os, Co Schüssler

Overleden ereleden
A. Heinen, J. Koelewijn, Peter Heinen, Peter Frans de Graaf, Evert Hoolwerf, Joop van Leeuwen, Maas Duijst

Leden van verdienste
Kees Beekhuis, Martin Berendsen, Louw Beukers, Jaap van de Groep, Bort Hartog, Loek Huijgen, Peter Huijgen, Jaap Koelewijn, Peter Kok

Overleden leden van verdienste
Arie van der Linden