gemaakt op : 03 oktober 2016

Spakenburg JO17-1 pakt punt in Montfoort

Op zaterdag 1 oktober heeft Spakenburg JO17-1 een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de plaatselijke MSV 19. Na een futloze eerste helft en een acceptabele tweede helft werd het uiteindelijk 1-1.

De Blauwen begonnen weer niet scherp genoeg aan de wedstrijd. We waren allemaal een stap te laat, MSV was veel beter bij de les.  Waar we vorige week het spel bepaalden was dat nu het omgekeerde. Door halfbakken de duels in te gaan werd de bal niet veroverd of te snel ingeleverd.

Zodra MSV de bal veroverde, schakelden ze snel om en werden vaak gevaarlijk. De Spakenburgers deelden via een knappe volley van Hero en een paar keer goed doorzetten van de aanvallers wel wat speldeprikjes uit. Met een 0-0 ruststand mochten we onze handjes dicht knijpen.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op. De Blauwen waren wakker en er werd meer strijd geleverd. Ook meer energie in het spel, waardoor we beter speelden in balbezit. Ook de wissels brachten wat meer schwung. Na een uur kon de blauwe fan schare juichen. Uit een subtiele steekpass van Jeffrey rondde Rick uitstekend af.

Typerend genoeg werd er uit de aftrap direct tegen gescoord. Het nagenieten duurde wat lang..... In de rommelige slotfase was de beste kans net voor tijd voor Jari, maar de Montfoortse doelman redde bekwaam.

De eindstand bleef daarmee 1-1. Op basis van de 2e helft terecht, op basis van de hele wedstrijd wellicht wat minder. Komende week lekker aan de bak, op naar de thuiswedstrijd tegen UVV. Tot dan!