gemaakt op : 06 januari 2019

Bericht uit Marbella

Een voorspoedige reis naar een fantastische locatie

 

In tegenstelling tot vorig jaar, toen er een zware storm over Europa raasde was het vrijdag prachtig vliegweer. Rond het middaguur vertrok de bus met de deelnemers vanaf de Westmaat richting Schiphol. Op ons nationaal vliegveld was nagenoeg de gehele selectie compleet. Alle selectiespelers, helaas met uitzondering van Jeffrey van Groep die herstellende is van een operatie, zijn dit jaar aanwezig, zelfs onze nieuwste aanwinst Everton Pires Tavares was present. Een blijde mededeling kwam er een paar dagen voor vertrek ook voor onze talentvolle Jeugdkeeper van de A1, Thomas van de Akker, die de vrijgevallen plaats van Jeffrey van de Groep in mocht nemen. 

De reis verliep zeer voorspoedig en na de transfer richting Marbella arriveerde de bus om ca. 20.45 uur bij Hotel El Fuerte. Dit hotel vormt al enige jaren onze thuisbasis tijdens de door Hestia georganiseerde trainingskampen. Na het diner volgde een korte verkenning van de omgeving rond het hotel waarna iedereen zich klaarmaakte voor de eerste dag van het trainingskamp. 

 

Zaterdagmorgen was iedereen keurig op tijd aan het ontbijt. John de Wolf is zeer consequent en wil dat iedereen keurig op elkaar wacht voordat de ontbijtruimte als groep wordt betreden. 
Iedereen die het genoegen van een verblijf in Hotel El Fuerto heeft mogen smaken weet dat het verzorgde ontbijt een uitstekende bodem vormt voor de rest van de dag en wij werden daarin dan ook niet teleurgesteld.

Om tien uur vertrok de bus naar het 25 km zuidelijker gelegen Estepona. Daar werd in Estadio Municipal Francisco Munoz Pérez onder een zeer behaaglijke temperatuur van ca. 20 graden de eerste training afgewerkt. Volgens onze trainer hebben we hier de meest ideale trainingsomstandigheden op een hagelnieuwe perfecte kunstgrasmat.
De twee uur durende training werd afgesloten met een korte partij.

 

Op het moment van schrijven is iedereen aan het lunchen bij Hestia, dat beschikt over een terras direct aan de haven. De zon schijnt en inmiddels geeft de thermometer 24 graden Celsius aan. 

 

De laatste activiteit op deze zaterdag is beachvoetvolley op het strand. Vandaag is het Driekoningen en dat wordt in Spanje altijd uitgebreid gevierd, zo ook in Marbella. Na het diner is iedereen dan ook vrij om de sfeer goed te kunnen proeven.

 

Groeten vanuit Marbella.