gemaakt op : 02 juni 2017

Blauwe Botter Race onder schitterende omstandigheden

Traditioneel is op de woensdag voor Hemelvaartsdag de Blauwe Botter race. Dit jaar op woensdag 24 mei 2017. Het was dit jaar de 14e editie. Het werd een schitterende race met schitterend weer in een schitterende ambiance. Het programma, zo blijkt al jaren, heeft zijn succes bewezen en ook dit jaar werd daar niet van afgeweken.

Maar liefst 24 botters waren er nodig om de sponsoren met personeel en zakenrelaties op de botters plaats te laten nemen. Maar voordat dit gebeurde werd er eerst gezamenlijk van een stevige lunch genoten. Je kunt je voorstellen dat voor zo’n groep mensen wel even wat eten ingeslagen moet worden. De hele sporthal was omgetoverd tot een gezellige zaal waarin iedereen kon plaatsnemen aan een eigen tafel. Er was weer geweldig werk geleverd door het vrijwilligersteam. Nadat iedereen had genoten van een stevige lunch en welkom was geheten door “speaker” Sjaak Nel kon worden gestart met het palaver. Daarin werden de sponsoren die aan een tafel hadden plaatsgenomen gekoppeld aan een botter.  Met de woorden; “Ubi amici, ibidim opes” (Waar vrienden zijn, is tegelijk rijkdom) ging men richting de botter, want, zo stelde de spreekstalmeester Sjaak Nel; “vrienden zijn we vandaag met elkaar”.

Het was weer een imposant beeld toen alle botters de haven verlieten. Direct nadat de botters de haven hadden verlaten gingen de motoren uit en werden de zeilen gehesen. Iedereen probeerde een mooie plaats te veroveren voor de vliegende start, maar niet iedereen lukte dat. Zodra het startsein was gegeven ontbrandde de strijd, waarbij de schippers elkaar geen millimeter ruimte meer gaven. Mede door een prachtige wind, werd het hele veld uit elkaar geslagen. Maar bij een race met deze botters is de botter voorop niet per definitie de winnaar. De eindstand werd mede bepaald door de handicap van een botter en dus bleef het belangrijk scherp te blijven aan boord totdat men de finishlijn had gepasseerd. Eenmaal weer aan wal trok iedereen weer richting de sporthal Daar kon men genieten van een heerlijk haring die ter plaatse werd schoongemaakt. Ook was er kibbeling en frites beschikbaar, waarvan flink gebruik gemaakt werd. De Blauwe Botter Race had de mensen hongerig gemaakt. Tijdens het nuttigen van het eten werden de aanwezigen vermaakt met muziek van onze eigen huis DeeJee Gerrit Ruitenbeek van DJ Support en volkszanger Bob van Veen. De laatste is wel bekend uit het sponsorhome.

Net voor de presentatie van de einduitslag was er ook nog een loterij/mini veiling verzorgd door de supportersvereniging van de club. Prachtige prijzen waren er beschikbaar; waaronder paling roken met Lammert Zwaan en een wedstrijd Vitesse-Feyenoord aangeboden door Macron. Hoogtepunt was het schilderij van Johan Cruijff, geschilderd en beschikbaar gesteld door Eipke Kok. Dit schilderij bracht het prachtige bedrag op van € 3.900,-. Een bedrag dat helemaal ten goede komt voor de verbetering van het sportpark, waaronder een nieuw terras. Tenslotte kon ook de einduitslag bekend worden gemaakt door Jaap Wim de Graaf van Het Schippershuis.  Op de derde plaats was geëindigd de botter GT13 met aan boord o.a. Momentum Capital en Dutch Blower. Op de tweede plaats was geëindigd de BU65 met aan boord VTM Quality Services. Op de eerste plaats de botter BU 113 met aan boord Van de Groep Glas & Schilderwerken, zij mochten de bronzen botter in ontvangst nemen. Traditioneel bij de Blauwe Botter Race is de prijs voor de tiende plaats. De zogenaamde “Abram Muijs” bokaal was gewonnen door de UK 15 met aan boord Noordam Vermogensbeheer. De bokaal werd uitgereikt door de kleinzoon van Abram Muijs die naar zijn opa is vernoemd.

De fotowedstrijd is gewonnen door Jannie (e-mail blauwen59). Gefeliciteerd met deze originele foto! Jij had een vooruitziende blik en krijgt 4 toegangskaarten aangeboden door Heineken (af te halen bij Henri Nel). Mochten jullie nog meer foto’s van deze geweldige dag hebben, stuur ze dan door naar sponsorcommissie@spakenburg.com

Iedereen heeft genoten van het prachtige weer, van een spannende race met monumentale botters en van een zeer gezellig samenzijn in sporthal de Stormvogel. Dank jullie wel en tot volgend jaar!

Sponsorcommissie
Henri Nel
Anique van Twillert