gemaakt op : 16 april 2019

JEUGD | De blauwe jeugdopleiding op weg naar Triple A-status!

Vorig jaar is er een ambitieus jeugdopleidingsplan neergelegd voor de doorontwikkelingen van de Blauwe Jeugdafdeling. We willen de jeugdopleiding een herkenbaar gezicht geven, met Aanvallend, Attractief en Agressief voetbal.(triple A). Daarnaast gaan we voor meer kwaliteit van de spelers en voor groei van de aantallen in de jeugdteams. De successen van dit jaar zijn:

* alle  jongste jeugdteams  hebben we 3x in de week  laten trainen,
* alle trainers zijn gaan werken met VTON  voetbalapp, dit zal het komende jaar nog verder uitgebouwd gaan worden,
* jeugdbestuur en JTC werken intensiever met elkaar samen, waardoor de voetbalopleiding voor alle blauwe spelers sterk is verbeterd,
* intern zijn er een flink aantal procedures doorontwikkelt: zo zijn er formats voor ouderavonden, spelerspaspoorten, train de traineravonden enz.


Voor het komende jaar willen we de Blauwe jeugdopleiding verder doorontwikkelen. We zijn zijn blij te kunnen melden dat de trainersstaf voor het komende seizoen voor de meeste jeugdteams  al behoorlijk vorm beginnen te krijgen. De komende weken zal daarover regelmatig gecommuniceerd worden.

Vandaag is de eerste en bekendste naam die we als nieuwe trainer hebben weten vast te leggen. Volgend jaar gaat onze JO19-1 begeleid worden door Mustafa Aksit. Mustafa heeft al een heel verleden bij de club als speler van het eerste, daarnaast heeft hij het afgelopen jaar al meegeholpen bij het geven van de techniektraining van de jongste jeugd. Zijn ervaring gekoppeld aan de trainers ervaring en opleiding ( Uefa B) zien we in Mustafa een goede kandidaat om onze jeugdopleiding verder door te ontwikkelen. Naast het begeleiden van de O19-1 zal hij ook een rol krijgen bij de 3e training die komend jaar ook voor de oudere jeugdspelers aangeboden zal worden.

Daar hoort ook bij dat we afscheid moeten gaan nemen van een aantal personen die de afgelopen jaren een goede rol hebben gespeeld in de jeugdopleiding. Rob van Diermen(huidige trainer JO19-1) gaat zich verder ontwikkelen als assistent-trainer bij een eerste elftal in de regio en Rutger van Berkel(J015-1) neemt een sabbatical jaar.

We wensen Mustafa  veel plezier en succes in de komende periode bij SV Spakenburg! Rob en Rutger bedankt voor jullie grote inzet en betrokkenheid en veel plezier en succes bij het afronden van dit seizoen en alles wat daarna komt.