gemaakt op : 20 januari 2019

DERBY | Spakenburg en Vogels wederom in evenwicht

Op een ijzig koud, rood sportpark de Westmaat deelden Spakenburg en IJsselmeervogels, net als eind september 2018, gebroederlijk de punten. Alhoewel de opluchting in het Blauwe kamp na afloop groot was, had er beduidend meer ingezeten dan é֖én schamel puntje.

 

Foto's door Andre Hakvoort

Foto's door Theo Hartog

Foto's door Hans Erkelens


Spakenburg startte met een toch wel verrassende opstelling. Niet alleen al onze Blauwe pareltjes (Beekhuis, Koelewijn en Selimi) mochten vanaf de aftrap de burenruzie meemaken, was er voor Philip Ties een plaatsje ingeruimd op het middenveld in plaats van in de aanval. Die rol vervulde hij met verve en samen met Tom van der Neut was het na afloop knokken wie zich tot man of the match mocht kronen. Trouwens, ook Jasper Beekhuis mocht zich geheel terecht in deze strijd mengen. 

IMG_6702.JPG

De eerste kans, na wat plaagstootjes links en rechts, was voor de Vogels. Doelman Leon ter Wielen wist na een goede 9 minuten een kopbal van de verder totaal onzichtbare Danny van de Meiracker onschadelijk te maken.

De Vogels kwamen toch op een 1-0 voorsprong door een geplaatste schuiver van Mike van de Laar in minuut 22. De tot dan toe pietluttig fluitende Bronsvoort, zag een opzichtelijke duw van dezelfde van de Laar over het hoofd waardoor verdediger Cendrino Misidjan geen schijn van kans meer had om nog tegen te houden wat er tegen te houden viel.

Spakenburg liet zich door deze tegengoal totaal niet van de wijs brengen en nam langzamerhand het initiatief in handen. De beloning daarvoor kwam amper 8 minuten later. Argjend Selimi drong ver door op de vijandelijke helft en gaf in de 16 een voorzet op maat op Jordi Bitter die met het hoofd prima afrondde: 1-1.

IMG_6466.JPG

6 minuten later had diezelfde Bitter zich onsterfelijk kunnen maken door een geheel zelf gecreëerde kans tot goal te promoveren. Helaas zocht de sympathieke krachtpatser het doel net iets te hoog.

De tweede helft was koud (what’s in a word) 5 minuten oud of de boel stond al in vuur en vlam. Maikel de Harder ging er met rood vanaf na een onbegrijpelijk domme actie. Onder het oog van de scheidsrechter gaf hij Mike Vreekamp een kopstoot die zonder enige twijfel door Bronsvoort volledig terecht met rood werd bestraft.

IMG_6787.JPG

Wie dacht dat Spakenburg nu een tandje bij zou schakelen en de Vogels voetballend met de rug tegen de muur zou zetten, kwam toch lichtelijk bedrogen uit. Behoudens een scrimmage in blessuretijd en kort daarvoor een doorkopbal, ingeleid door Barry Beijer, waren er geen kansen voor de Blauwen te noteren en was het tevens achterin oppassen voor de counters van de Rooien.

Al met al kon iedereen na afloop leven met de uitslag al blijft het gevoel bij menig Blauwe beklijven dat wij de Vogels, uitgerekend in deze uitwedstrijd, heel erg pijn hadden kunnen doen.

Opstelling:
Spakenburg: ter Wielen, van der Neut, Beijer, Misidjan, Beekhuis, Vreekamp, Koelewijn (’76 Menting), Selimi (’86 Oostinjen), Ties, Bitter (’70 van der Sande), Sterling.

IJsselmeervogels: Schaap, van Leijenhorst, van Diermen, Carmelia, Justiana, van Riel, van de Meiracker, van de Laar (’79 Chiazor), Zsuschen (’56 Olijfveld), de Harder. Buitenhuis.

Scoreverloop:

22’     van de Laar 1-0
30’     Bitter 1-1

Scheidsrechter: Bronsvoort

Geel: van Riel, van Diermen, Justiana. Rood: de Harder (allen IJsselmeervogels)

Toeschouwers: 7.953

IMG_6267.JPG