gemaakt op : 22 april 2019

WEDSTRIJDVERSLAG | Fris Spakenburg wint van Jong Almere City

Spakenburg speelde vooral in de eerste helft sprankelend voetbal en wint verdient met 2-0 van Jong Almere City.

Op deze prachtige zaterdag in het paasweekend speelde Spakenburg de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City. Een voor Jong Almere city belangrijke wedstrijd aangezien het laagst geklasseerde belofteteam automatisch degradeert.

Spakenburg startte goed en scoorde al na 5 minuten maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De blauwen bleven aandringen en hanteerde een hoog baltempo. De druk op het doel van Almere werd steeds groter en na 12 minuten spelen was daar het verdiende doelpunt. Nathaniel Will met een weergaloze dribbel vanuit het midden. Hij passeert twee man en geeft breed op Sterling. Die komt alleen op de keeper en schuift de bal beheerst binnen. 1-0 voor Spakenburg. Kevin Sterling was een constant gevaar voor de Almeerse verdediging. Het was daarom bijzonder spijtig dat hij na een half uur spelen geblesseerd het veld moest verlaten. Olaf van der Sande was zijn vervanger. Spakenburg hield de druk erop en speelde fris voetbal, bij vlagen zelfs sprankelend met goede combinaties. Toch moet gezegd worden dat de afronding te wensen over liet. Hierdoor bleef het vaak bij afstandsschoten. Jong Almere City stelde daar weinig tegenover. De blauwe verdediging met Barry Beijer centraal, De Neut op rechts en Misidjan op rechts hadden weinig moeite met Almere. En als Almere er dan met een counter uitkwam was daar altijd nog Youri Koelewijn.

Het besef van degradatie moet in de rust zijn doorgedrongen bij Jong Almere City want ze kwamen een stuk fanatieker de kleedkamer uit. Na 49 minuten scoorde Almere maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het spel ging nu over en weer met gevaar voor beide doelen. Na 66 minuten spelen debuteerde Everton Pires Tavares, hij verving Jasper Waalkens. Alhoewel Almere de beste kansen had was het toch Spakenburg dat scoorde uit een counter. Een diepe bal op Olaf van der Sande die alleen op de keeper af rent. Hij omspeelt de keeper, schiet, en scoort. 2-0 voor Spakenburg. Hierna zakte het tempo in. Beide ploegen vochten de strijd uit op het middenveld wat resulteerde in weinig kansen. Hier en daar een speldenprik voor zowel het Almeerse als Spakenburgse doel. In de blessuretijd komt Van der Sande nog eens gevaarlijk op de keeper af maar de doelman van Almere weet een doelpunt te voorkomen. En zo eindigt de wedstrijd in een 2-0 overwinning van Spakenburg. Door deze uitslag en de winst van Jong Sparta degradeert Jong Almere City naar de derde divisie.