gemaakt op : 26 augustus 2019

VERSLAG | Geslaagde Open Dag SV Spakenburg

Zaterdag 17 augustus jl. organiseerde SV Spakenburg de traditionele Open Dag als start van het nieuwe seizoen 2019-2020, waarbij de wedstrijd tegen Urk als afsluiting van de oefencampagne gold.

De gehele dag konden de kinderen zich vermaken op luchtkussens, een draaimolen e.d. Ook de Blauwe suikerspinnen waren weer gratis verkrijgbaar. De supportersclub pakte met hun kraam flink uit en de grote fraaie teamfoto van ons eerste elftal vormde een gewild foto object voor jong en oud. De bekende handtekeningenboekjes van de A-selectie met de technische staf gingen weer grif van de hand.

Tijdens het ochtendprogramma genoten zo’n 55 jeugdspelers, verdeeld over twee leeftijdsgroepen, van een voetbal- en keepersclinic. Deze werden gegeven door hoofdtrainer John de Wolf, keeperstrainer Remko van Lopik en assistent-trainer Chris de Graaf met een aantal eerste elftal spelers. 

Een competitie latjetrap liep als een blauwe draad door het programma heen met na de wedstrijd van het eerste de finale op het hoofdveld. Bij de jeugd werd Hans Hartog winnaar en bij de volwassenen trok Wilbert Scheenstra aan het langste eind.

Ook was er gelegenheid om zich te verdiepen in de huidige spelregels, een waardevol item voor het behalen van het bekende spelregelbewijs.
De kinderpersconferentie leverde de nodige hilariteit op en gezien het enthousiasme bij het ouder-kind voetbal gingen er zelfs stemmen op om aan het eind van het seizoen hiervan eens een heuse competitie te maken.

Na afloop van de wedstrijd de uitreiking van de nieuwe presentatiegids, de bekende veiling, het voorstellen van de nieuwe spelers en …………

De Arjan Moppie Award
Ook dit jaar werden weer de prijzen voor beste speler, topscorer en beste schaduwschutter uitgereikt. Alweer voor de 12e keer sinds de AMA in het leven is geroepen. 
De prijs voor beste schaduwschutter ging met 13 assists naar Kevin Sterling. De topscorer van afgelopen seizoen was Philip Ties met 13 goals. Vanwege zijn vertrek werd zijn prijs in ontvangst genomen door Barry Beijer die ervoor zal zorgen dat de trofee bij Philip terecht komt. Tot beste speler van seizoen 2018-2019 werd voor het eerst in jaren een ‘eigen jongen’ uitgeroepen, namelijk Jasper Beekhuis.