gemaakt op : 15 april 2019

Heren 1 zaalvoetbal kampioen!

Afgelopen vrijdag vond de allerlaatste competitieronde plaats in de 2e klasse zaalvoetbal, district West 1. Gezien de stand op de ranglijst kon tevoren niet voorspeld worden wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Spakenburg HR1 had 38 punten, evenals FC Husky uit Hilversum en zij werden weer gevolgd door De Adelaars uit Bussum met 37 punten. En tegen deze laatste vereniging moest Spakenburg het opnemen in hun eigen sporthal De Stormvogel. Vooraf was bekend dat als twee teams gelijk zouden eindigen niet doelsaldo de doorslag zou geven, maar dat er een beslissingswedstrijd volgde.

Welnu, spanning ten top!
Aangezien Husky een half uur eerder speelde, hield het thuispubliek de telefoons in  de aanslag.
Spakenburg ging voortvarend van start en binnen een kwartier stond er 3-0 op het scorebord door goals van achtereenvolgens Chris ‘Steen’ de Graaf, Peter Koelewijn en Niels de Jong. Middels een vrije trap deden de Bussumers wat terug: 3-1, waarna Peter in een man meer situatie (gele kaart) 4-1 aantekende. Een gele prent als straf gebeurde ook aan de kant van de blauwen, met als gevolg 4-2, waarna Niels de ruststand op 5-2 bepaalde. Op dat moment werd ook bekend dat de wedstrijd van Husky in Amersfoort inmiddels was afgelopen, eindstand 5-5.

Gesterkt door dit resultaat was het in de tweede helft alleen maar Spakenburg dat de klok sloeg en door vlot lopende aanvallen werd het al snel 6-2 en 7-2 (2 x Niels), Nordin El Karraz nam de 8-2 voor zijn rekening en Walter v/d Geest de 9-2, terwijl aanvoerder John de Graaf de 10e op zijn naam schreef. Keeper Timo Reessink zorgde namens De Adelaars voor de 10-3 eindstand.

Te midden van juichende spelers en uitgelaten supporters ging de kampioensvlag voor ons vlaggenschip in top en dat voor het eerst in de historie van 6 jaar zaalvoetbal bij SV Spakenburg. Nadat het bestuur de medailles met bijbehorende kampioensschaal had uitgereikt, werd het kampioensfeest nog tot in de kleine uurtjes in de Sporthalbar voortgezet en gevierd, klasse mannen!

Op de foto de kampioenen met staand (van links naar rechts): Niek Beekhuis, Niels de Jong, Walter van de Geest, Chris de Graaf, Jari de Graaf, Miguel Groenewoud, Jorg Hartog, Jordy Huijgen.
Zittend (van links naar rechts): Peter Koelewijn, Gerben van den Broek, John de Graaf, Nordin El Karraz.