Skip to main content

De technische commissie van SV Spakenburg heeft zich voor het seizoen 2022-2023 van de diensten verzekerd van de Volendamse keeper Dion Vlak (20).

Sinds dit seizoen maakt de talentvolle sluitpost deel uit van de A-selectie van de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Bij de club van trainer Wim Jonk zat de jongere broer van Gerry Vlak (Koninklijke HFC en eerder actief voor FC Volendam en IJsselmeervogels) en Jari Vlak (FC Emmen en eveneens ex-FC Volendam) dit seizoen al een paar keer op de bank. Tot nu was hij dit seizoen in negen competitieduels actief in Jong Volendam, dat evenals Spakenburg uitkomt in de Jack’s League.

In principe valt Vlak dit seizoen tussen de wal en het schip bij het vlaggenschip van FC Volendam, waardoor hij zich bij Spakenburg graag verder wil ontwikkelen. Keeperstrainer Remko van Lopik toont zich positief over de kersverse aanwinst: ,,Hij beschikt over goede reflexen, is sterk in één tegen één situaties, vrij allround, meevoetballend goed en heeft een prima winnaarsmentaliteit.

We wensen Dion voor zowel dit als het nieuwe seizoen veel succes en heten hem van harte welkom bij Spakenburg.