Skip to main content

De TC heeft opnieuw een speler vastgelegd voor het seizoen 2022-2023. Centrale verdediger Masies Artien (28) van Rijnsburgse Boys heeft aangegeven vanaf het nieuwe seizoen de blauw witte verdediging te zullen gaan versterken . Vorige maand kondigde de defensieve sterkhouder na zes seizoenen trouwe dienst zijn vertrek aan bij zijn huidige club.

Dit seizoen speelde Artien tot nu toe dertien competitieduels alsmede één bekerduel voor Rijnsburgse Boys. In competitieverband was hij twee keer succesvol (afstandschot tegen Spakenburg en een doeltreffende kopbal tegen Excelsior Maassluis). De verdediger laat weten dat Spakenburg één van de eerste clubs was die hem benaderde nadat hij zijn vertrek bekend had gemaakt: ,,Er was veel belangstelling, maar de TC van Spakenburg gaf meteen aan dat men gericht aan het zoeken was voor een positie centraal achterin. Ze legden hun ideeën op tafel, schetsten een duidelijk profiel en wisten veel over mij. Met andere woorden, daar sprak veel vertrouwen uit. Beide partijen waren heel duidelijk naar elkaar toe. En als mijn gevoel goed is, ga ik er gewoon voor. Daarom waren we na één lang gesprek ook snel uit. Het gesprek met Patrick Loenen daarna bevestigde mijn positieve gevoel. Hij heeft ook zijn visie uiteengezet en gaf aan dat hij gecharmeerd van me is. Ik kan zowel in de as als op de twee buitenste centrale plekken uit de voeten”, vertelt Artien.

Uitdaging
Toen de mannetjesputter aan de beleidsbepalers van Rijnsburgse Boys liet doorschemeren, dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kreeg Artien meteen te horen dat men zijn vertrek op sportpark Middelmors enorm betreurde: ,,Ik heb een prachtige tijd bij de club gehad, hetgeen ik nooit zal vergeten. Ben ook altijd prima behandeld, ben basisspeler en kan met een goed gevoel de Middelmors aan het einde van dit seizoen achter mij laten. Ik ben trouwens nog nooit zo fit geweest als in dit seizoen”.

Naast trainer Patrick Loenen kent Artien een andere nieuwe speler van Spakenburg goed. Dat blijkt de van Koninkijke HFC afkomstige linksback  Vincent Volkert te zijn die net als hij in Hoofddorp woonde: ,,Dat is natuurlijk erg leuk. Daarnaast speel ik al jarenlang tegen Spakenburg dus zal ik een hoop bekende gezichten gaan ontmoeten. Als speler houd ik ervan om met veel passie en strijdlust te spelen, want ik wil altijd winnen. Daarom pas ik goed bij een club als Spakenburg die het aan haar stand verplicht is om altijd om de bovenste plaatsen mee te spelen. Ik vind dat je dit als speler ook altijd van jezelf moet eisen. Daarentegen is het niet verstandig om vooraf in de media hoog van de toren te blazen door een hoog verwachtingspatroon uit te spreken. Maar de selectie zal er zeker goed uit komen te zien”, besluit de man die in het dagelijks leven met zijn familie twee ondernemingen bestiert, namelijk een autogarage en een zorginstelling. Voor beide bedrijven is Artien verantwoordelijk voor het management.

De TC is verheugd met de komst van Masies: “Hij is al jarenlang een vaste waarde bij Rijnsburgse Boys, beschikt over uitstekende duelkracht, is coachend belangrijk, niet snel van de wijs te brengen, zeer degelijk in de opbouw en goed in staat de ruimtes te belopen”.