gemaakt op : 27 mei 2019

JEUGD | Hans Wiesenekker nieuwe trainer J-015

Begin mei is de jeugdopleiding van SV Spakenburg gecertificeerd  door de KNVB. Jeugdvoorzitter Wilbert Koelewijn en hoofd opleiding Maurice Pot hebben dit certificaat in ontvangst genomen na de wedstrijd Spakenburg – Excelsior Maassluis.  

Half april 2019 was er de aankondiging dat de Blauwe jeugdopleiding doorontwikkeld gaat worden. Daar passen uiteraard goede trainers bij die bij de vereniging passen en het blauwe gevoel kunnen uitdragen. Nadat bij de O19 oud 1e elftal speler Mustafa Aksit aan het werk gaat is ook de invulling van O-15 bekend geworden. Oud Spakenburg jeugd en 2e elftal trainer Hans Wiesenekker is bereid gevonden om dit elftal samen met Joël Zwaan (oud 1e elftal speler) en voor komend seizoen te gaan begeleiden. 

Een reactie van de terugkerende Hans Wiesenekker zelf:
Nadat ik eigenlijk besloten had om een sabbatical jaar in te lassen ben ik benaderd door Ahmet Gilic (& de TC jeugd) en gevraagd om op gesprek te komen. Enkele andere verenigingen die informeerden heb ik aangegeven in principe (een jaar) niets te doen, maar vanwege mijn verleden bij de club SV Spakenburg (destijds twee jaar C1, twee jaar B1, assistent A1, F1 en 2 jaar 2e elftal trainer) heb ik toch besloten om het gesprek met SV Spakenburg aan te gaan. Ik heb me verder goed laten informeren en weet wat de mogelijkheden zijn op sportief gebied in de jeugdopleiding van SV Spakenburg en met de O-15 selectie voor volgend seizoen. Belangrijker is dat ik na twee goede gesprekken enthousiast geworden ben om samen met Joël Zwaan de O-15 (oud C1) volgend seizoen op te pakken. Na zes jaar senioren trainer te zijn geweest zal dat weer even schakelen worden, maar het is ook ontzettend leuk om juist weer die leeftijdscategorie te gaan trainen, waar ik 17 jaar geleden mee begonnen ben bij SV Spakenburg. Het is de bedoeling om met dit elftal aanvallend, attractief en agressief voetbal te gaan spelen, zoals omschreven is op de site. Nog belangrijker om ‘samen’ met de spelers op het veld (praktijk) individueel en als team proberen te ontwikkelen en voornamelijk ook heel veel plezier te hebben in het voetbalspelletje. Ik kijk er naar uit om het nieuwe seizoen mijn steentje bij te dragen aan de jeugdopleiding en vind het bijzonder leuk om  weer terug te zijn bij de club.  

We wensen Hans & Joël  veel plezier en succes in de komende periode bij SV Spakenburg!