gemaakt op : 08 januari 2018

Kees Tol verlaat SV Spakenburg na vijf seizoenen

Na vijf seizoenen en bijna 150 wedstrijden bij de Blauwen scheiden eind dit seizoen de wegen van Kees Tol en SV Spakenburg. Daarmee komt er einde aan een mooie samenwerking die hopelijk wordt afgesloten met een kampioenschap en de topscorertitel in de Derde Divisie voor ‘Pier’. 

Kees Tol komt in het seizoen 2013/2014 naar de Blauwe zijde van de Westmaat. De spits drukt direct zijn stempel in een van de meest succesvolle voetbaljaargangen uit de geschiedenis van SV Spakenburg. In de memorabele beslissingswedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag tegen GVVV schiet hij in het Volendamse Kras Stadion de winnende treffer tegen de touwen, op aangeven van zijn neef Nick Tol. De Blauwen winnen dat seizoen ook de landstitel door in twee wedstrijden AFC over de knie te leggen, mede dankzij een doelpunt van ‘Pier’, die dat seizoen 18 competitiedoelpunten weet te maken.


Topscorer Topklasse
Een seizoen later grijpen de Blauwen net naast de titel in de Topklasse Zaterdag, waar het zijn meerdere moet erkennen in Kozakken Boys. Voor Kees is er wel een mooi persoonlijk succes, doordat hij met 27 goals topscorer wordt van de Topklasse. In het seizoen 2015/2016 weet ‘Pier’ 11 keer het net te vinden, waarna in de desastreus verlopen voetbaljaargang voor SV Spakenburg, met de degradatie tot gevolg, de doelpuntenteller stokt bij 4 competitiedoelpunten.

Op naar de 150
Dit seizoen is de 31-jarige Kees weer volledig opgebloeid op de nummer 10 positie en leidt hij met 14 doelpunten momenteel het topscorersklassement in de Derde Divisie. En indien tegenslag uitblijft, is de kans groot dat ‘Pier’ dit seizoen z’n 150ste wedstrijd voor de Blauwen gaat spelen. Momenteel heeft hij 142 duels gespeeld voor onze vereniging en daarin 76 gescoord.

Moeilijke beslissing
Het zijn prachtige cijfers van een speler die bij SV Spakenburg grote populariteit geniet onder de supporters, ondanks dat de vorige twee seizoenen van ‘onze’ Volendammer minder succesvol waren en het plezier bij hem was afgenomen. “Daarop heeft Kees in het vorige seizoen bij de technische commissie aangegeven dat dit seizoen zijn laatste bij de Blauwen zou zijn”, zegt Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken SV Spakenburg. “Als technische commissie hebben we in een vroeg stadium daarop geanticipeerd en een nieuw aanvallend plaatje ingekleurd, waarin dus geen plaats meer is voor Kees.”

Het feit dat ‘Pier’ het plezier en de vorm weer terug heeft, heeft de moeilijke beslissing om het contract niet te verlengen wel lastiger gemaakt, beaamt Martijn Koelewijn. “Kees heeft heel veel betekend voor onze club en is met zijn doelpunten van bijzonder grote waarde geweest en is dat nog steeds. We hopen dat hij dit seizoen nog een belangrijke rol gaat spelen in de strijd om de titel, zodat hij zichzelf en de club het afscheid geeft dat hij verdient.”