gemaakt op : 10 september 2019

TC | Martijn Koelewijn bestuurslid Technische Zaken stopt

Martijn Koelewijn, Bestuurslid Technische Zaken en hoofd Technische Commissie (TC) van SV Spakenburg, heeft per direct zijn werkzaamheden neergelegd. 

 

Al langere tijd worstelde Martijn met het feit dat de tijdbelasting van de functie dermate groot is dat het niet te combineren is met zijn andere bezigheden, zowel privé als zakelijk. Hij is vader in een gezin met 3 opgroeiende kinderen. Daarnaast geeft hij leiding aan een internationaal bedrijf met ruim 3.000 werknemers. Dit bleek uiteindelijk niet te combineren met de fikse investering in tijd die het werk als technisch verantwoordelijke man bij SV Spakenburg met zich meebrengt. ‘’Het werd gewoon teveel. Ik ben in de eerste plaats supporter van de club en heb daarom alles gegeven wat in me zat om SV Spakenburg verder te helpen. Het werk is nog niet af, maar mede TC lid en vriend Frank van Twillert zei twee weken geleden terecht: ‘het werk in de TC is nooit af, dat is een utopie'.

 

Het moment om te stoppen is altijd lastig. Martijn heeft er voor gekozen om per direct te stoppen zodat hij de weg vrij maakt voor een opvolger om samen met de Technische Commissie aan de slag te gaan met het vormen van de selectie voor volgend seizoen. 

 

Na overleg met de Technische Commissie is besloten om voor de korte termijn de werkzaamheden van Martijn Koelewijn over te dragen aan commissielid Jan van Leijenhorst in nauwe samenwerking met het bestuur. Bestuur en TC gaan op zoek naar een opvolger die het ingezette beleid doorzet.   Dit beleid omvat het vormen van een brede technische commissie met een technische jeugdcommissie die daarop aansluit. Voor de invulling van de functie van hoofd technische commissie zal het bestuur in overleg met de technische commissie een functieprofiel maken waarbij er rekening gehouden wordt met de werkbelasting die deze functie met zich meebrengt. 

 

Het bestuur heeft uitgesproken het ingezette beleid van de afgelopen 2 jaar te willen continueren. Met name de rol van Spakenburgse jongens Jasper, Youri, Hero en Jan voor nu en in de toekomst stemmen erg positief. Deze jongens, omringd door een aantal buitencategorie spelers van buitenaf en enkele regionale spelers moeten voor langdurige positieve resultaten zorgen en voor een ouderwets goede sfeer binnen de club. 

 

Martijn Koelewijn: "Vanaf het begin is dit het streven geweest en al onze beslissingen zijn vanuit deze gedachte genomen. Uiteraard kun je niet alleen maar goede beslissingen nemen. Er zitten altijd beslissingen tussen die verkeerd uit pakken, maar we hebben altijd deze blauwe draad in gedachten gehouden. De samenwerking binnen en met het bestuur en met de technische staf was uitstekend en binnen de TC was de sfeer fantastisch. Met Jan van Leijenhorst, Frank van Twillert en Thomas Hop hebben we niet alleen de beschikking over heel veel voetbalkennis, maar het zijn stuk voor stuk wereldgasten.  Ik ben in een stormachtige periode ingestapt (halverwege het pikzwarte degradatie jaar). Zelfs het kampioensjaar was roerig te noemen en het zal wel altijd stormachtig blijven binnen onze club, maar er komt weer een tijd dat we wind mee krijgen en dan gaan we ook gelijk hard.

 

Ik zal dat zeker meemaken, maar dan als supporter, sponsor en voetbalvader".