gemaakt op : 05 april 2020

Overlijdensbericht erelid Jan Bos

Op woensdag 1 april jl. is op 80-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid overleden Jan Bos, erelid, oud-speler 1e elftal, oud-bestuurslid, oud-commissielid Technische Commissie en tot voor kort een trouw en graag gezien supporter van onze club.

Hieronder volgt een In Memoriam.

In Memoriam
Jan heeft van jongs af aan bij SV Spakenburg gevoetbald en kreeg in 1954 als vijftienjarige een basisplaats in de hoofdmacht van Spakenburg. Jan, die later zou uitgroeien tot een alom gewaardeerde, stuwende kracht op het middenveld, zou in zijn voetballoopbaan vier kampioenschappen meemaken, namelijk in de seizoenen 1961/1962, 1962/1963, 1968/1969 en 1973/1974.
In dat laatste seizoen nam hij tevens afscheid, samen met Jaap Koelewijn, in een wedstrijd tegen IJsselmeervogels (2-1 winst).

In het seizoen 1974/1975, toen Spakenburg in acute degradatienood verkeerde, werd Jan op 35-jarige leeftijd  teruggehaald teneinde het elftal nieuwe impulsen te geven.

Later zou Jan Bos als penningmeester een aantal jaren deel uitmaken van het hoofdbestuur. Ook als lid van de technische commissie zou hij zich verdienstelijk maken. Als welverdiende beloning voor zijn vele jaren van inzet voor SV Spakenburg kende de algemene ledenvergadering hem het erelidmaatschap toe.

Wij zijn dan ook oprecht dankbaar voor alles wat hij gedurende al die jaren voor onze vereniging heeft betekend. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Trijntje, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie Wij wensen hen sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur SV Spakenburg