gemaakt op : 21 april 2016

Relaxte Higler verzorgt onderhoudende spelregelavond

Woensdagavond 20 april organiseerde het jeugdbestuur van SV Spakenburg in de kantine een heuse spelregelavond. Niemand minder dan eredivisiescheidsrechter Dennis Higler, momenteel één van de beste arbiters van Nederland, verzorgde deze uitermate onderhoudende avond op een perfecte manier.

Aan de hand van veel videofragmenten werd de discussie onder de aanwezigen (scheidsrechters, coördinatoren en overige belangstellenden) levendig gehouden waarbij het soms grappig was hoe verschillend er soms werd gereageerd op bepaalde situaties.

Hands of geen hands? Buitenspel of geen buitenspel? Rood of slechts geel? Deze aspecten kwamen aan de orde waarbij Higler heel duidelijk en goed onderbouwd de verschillende situaties niet alleen becommentarieerde maar ook van een goede en duidelijke uitleg voorzag. Zelfs verkeerde beslissingen door Higler genomen, kwamen aan de orde.

Al met al mag geconcludeerd worden dat het vak scheidsrechter een meer dan gecompliceerd vak is en dat de man in het zwart vaak ogen en oren tekort komt om situaties juist te beoordelen. Eigenlijk hoort iedere voetballiefhebber, van trainer, leider, speler tot fanatiek supporter, zo’n avond bij te wonen om in het vervolg iets genuanceerder de wedstrijd van commentaar te voorzien. Een avond die dus voor herhaling vatbaar is.