gemaakt op : 08 september 2017

Spakenburg 2 begint bekercompetitie met overwinning op CSV VIOD 1

Spakenburg 2 – VIOD 1  5-1 (1-0)      

Zaterdagmiddag stond de bekerwedstrijd op het programma tegen csv VIOD 1 uit Tienhoven, welke uitkomt in de 4de klasse. Het team van debuterende Trainer Arnold Wubs Tegen de defensief spelende Tienhovenaren werd in een bij vlagen leuke wedstrijd met 5-1 gewonnen en begint het de bekercompetitie met een winstpartij.

In een beginfase waarin de spelers van Spakenburg, welke aangevuld met enkele speler van de A selectie, begon gelijk dominant en drong de tegenstander gelijk met de rug tegen de 16. Al in de 2 min was de eerste kans te noteren van de Blauwen, die door Selimi op de buitenkant van de paal werd gemikt. Het duurde tot de 9min voordat het vizier op scherp werd gezet, en van Haneghem een uitgespeelde aanval een scherpe voorzet van N. Beekhuis bij de 2de paal binnen kon tikken 1-0. Spakenburg bleef dominant spelen waarbij de spelers van VIOD geregeld, door sterk positiespel  uit elkaar werd gespeeld en maar sporadisch over de middenlijn kwamen, echter werd de laatste pass niet zorgvuldig gespeeld, of naast of over het doel gespeeld. Pas in de 44min was het Muijs die de bal kon veroveren op het middenveld, 2 man het bos instuurde en vervolgens met een geplaatst schot in het kruis de 2-0 binnenschoot, waardoor we toch met een comfortabele voorsprong de kleedkamer werd opgezocht.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, in de 50min was het Menting die de Bruijn met een hele mooie pass vrij voor de keeper zette, die de bal onder de keeper doorschoof  en de 3-0 aantekende. In een eenzijdige 2de helft was het Spakenburg die enkele kansen om zeep hielp. In de 70min was het wederom de Bruijn die na een goed lopende aanval,  de teruggelegde bal van Sorsorov met links knap de 4-0 binnenschoot. Ook miste Spakenburg nog een penalty die knap door de keeper werd gepakt, al had hij beter ingeschoten kunnen worden door Selimi. In de 76min was het één van de spaarzame aanvallen van VIOD 1 welke door niet adequaat ingrijpen van de Blauwe verdedigers bij de 2de paal werd binnengeschoten 4-1. Deze goal werd als overwinning   gevierd door de mannen uit Tienhoven, die in deze wedstrijd wel fanatiek maar fair speelde, maar wisten dat ze duidelijk de mindere partij waren. Het slotakkoord was weer voor Spakenburg dat in de slotfase via I Tuncer een corner knap binnenkopte en de 5-1 eindstand op het schorenbord, al met al een goede overwinning  van het blauwe team, dat volgende week een bekerwedstrijd speelt uit tegen Olympia`25 1. 

Opstelling SV Spakenburg 2: 
Van Schip, v Haneghem, C de Graaf , Goossensen, Hartog, Muijs, Menting (Sorsorov, 60min), N Beekhuis (de Bruijn `46) , N de Graaf (I Tuncer, `75) Selimi , Najim 

Doelpunten Spakenburg:
v Haneghem 1-0
Muijs 2-0
De Bruijn 3-0 en 4-0
I Tuncer 5-1