gemaakt op : 26 september 2017

Spakenburg 2 begint competitie met zware nederlaag

Op het zonovergoten sportpark in Wilnis werd zaterdag 23 september, na weken van trainen, oefen- en bekerwedstrijden om 12.00 uur voor de eerste competitiewedstrijd afgetrapt tegen promovendus CSW 2. Spakenburg begon sterk aan de wedstrijd en na een goede aanval via N de Graaf over rechts, werd de CSW keeper voor het eerst getest, maar deze kon met de bal met moeite tot corner verwerken. De goed genomen corner werd vervolgens van de lijn gehaald, maar het was CSW dat uit de eerste de beste aanval de score wist te openen. Uit een lange voorzet kopte de lepe spits de bal tegendraads over keeper van de Bor 1-0.

Spakenburg kon vervolgens maar moeilijk de vrije man vinden. Waar de tegenstander  met ervaren spelers het tempo verhoogde en met fysiek spel het spel van de blauwen probeerde te ontregelen, was in de 21 minuut wederom N de Graaf die diep gestuurd werd en de bal maar net naast schoot. Ook CSW werd enkele keren gevaarlijk maar vond steeds keeper van de Bor op hun weg, helaas kon hij niet voorkomen dat CSW in de 33 minuut de score verdubbelde. CSW begreep wat nodig is op het hoogste niveau van de reserve elftallen en enkele minuten later had N de Graaf een black-out toen een speler van CSW stevig inkwam en hij gaf hem een tikje na gaf terwijl de bal al weg was. De scheidsrechter zag het en toonde hem de rode kaart en legde de bal ook nog eens op de stip. Gelukkig was het van de Bor die de penalty knap pakte, waardoor de marge nog te overbruggen leek als deze stand tot de rust vastgehouden kon worden. Toch was Spakenburg dat er wederom niet goed uitkwam en duidelijk nog moest wennen aan de organisatie met 10 man. CSW kwam er snel uit over links en op slag van rust werd het ook nog eens 3-0.

Na enkele wissels en omzettingen in de rust wilde Spakenburg er met 10 man nog een wedstirjd van maken maar deze hoop werd in de 56 minuut de kop ingedrukt toen de 4-0 viel en de moed in de schoenen zakte. Ook de 5-0 in de 61 minuut was een ongelukkige eigen goal van Michel Goossensen, en toen Jan Beekhuis ook nog met rood mocht vertrekken en er nog maar 9 man op het veld stonden, mochten we van geluk spreken dat het bij 6-0 bleef.

Bekijk de foto van deze wedstrijd

Het is zaak om van deze tegenslag te leren als spelers en staf en elkaar te helpen naar de volgende wedstrijd thuis tegen Argon 2 komende zaterdag 30-09 om 15.00uur. Dan kunnen we wat rechtzetten en laten zien dat we een blauw hart hebben. 

Spakenburg 2:
R van de Bor, T koelewijn,(`46, Jan Beekhuis), C de Graaf, M Goossensen, N Beekhuis (`64 H Hartog),  R Muis,  T Menting (`46 M de Bruin), Jasper Beekhuis (`68 P, Abdullah),  N de Graaf, J de Graaf,(`64 I Tuncer), R Najim.