gemaakt op : 22 september 2017

Spakenburg 2 groepswinnaar in bekertoernooi

Spakenburg 2 is groepswinnaar geworden in het bekertoernooi na drie overwinningen tegen VIOD,  Olympia`25  1 en `T Gooi 1. Lees hieronder de verslagen van de laatste twee wedstrijden

Olympia`25 1 - Spakenburg 2  2-3 (2-0)                                                                                            
Zaterdagmiddag 9 september stond de uitwedstrijd voor de Beker op het programma tegen het eerste elftal van het Hilversumse Olympia`25, dat uitkomt in de 3de klasse.  Omdat er een flinke onweersbui overtrok begon de wedstrijd een kwartiertje later. Waarschijnlijk waren de Blauwe mannen onder de indruk van de lichtflitsen want voordat ze twee keer met hun ogen hadden geknipperd lag de bal al in de goal achter goalie Robin v/d Bor. Deze kon de inzet van de snelle spits nog wel keren maar de teruglopende Spakenburger verdediger liep de bal in eigen doel, 1-0. Wat volgde was een eerste helft die ronduit slecht was, positioneel en passend lukte er bar weinig bij de blauwen.

Waar Olympia `25 de nodige strijd in de wedstrijd gooide werd Spakenburg vaak te makkelijk afgetroefd.  In de 24min was het wederom slecht ingrijpen van de Spakenburger verdediging en kon goed spelende spits de bal van dichtbij binnenschieten, 2-0. Het enige wat de mannen van trainer Arnold Wubs er tegenover konden stellen was een vrije trap van 20 meter op de lat van Tom Menting. Kort daarop vloot de warrig leidende scheids voor het rustsignaal.

Na wat pittige woorden en een wissel in de rust, kwam er een ander Spakenburg uit de kleedkamer, Olympia`25 werd vastgezet op eigen helft en door een hoog baltempo werd de Hilversumse ploeg uit elkaar gespeeld, en werden er legio kansen gecreëerd, in de 64 minuut was het Tom Menting die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, 2-1.

Spakenburg bleef aandringen en Olympia `25 kwam er niet meer aan te pas. 5 Minuten later was het Jasper Beekhuis die een puike voorzet van Jaap de Graaf bij de 2de paal binnenkopte, 2-2. Omdat Spakenburg zoveel beter speelde rook het de overwinning en bleef strijden in de duels. Dit resulteerde in nog meer kansen en dito reddingen van de Olympia`25  keeper, in de 77 minuut had hij  echter geen antwoord op de uitgespeelde aanval die bij de 2de paal werd binnen geschoten door Parosh Abdullah, 2-3. Hierna speelde Spakenburg de wedstrijd professioneel uit, als was er in de laatste minuut nog een grote kans voor Olympia `25 door te gemakzuchtig uitverdedigen van Spakenburg. Al met al een verdiende overwinning, met als leermoment  het scherp beginnen aan een duel ook al speelt de tegenstander misschien iets lager

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Spakenburg 2:
van de Bor, V Haneghem (`76 Tim Koelwijn), Niek Beekhuis, Christian de Graaf, Hans Hartog (`46 Mike de Bruin), Tom Menting, Rik Muis, Jasper Beekhuis, Edgar Sorsorov, Jaap de Graaf en Rida Najim.

Doelpunten Spakenburg:
2-1 Menting
2-2 J Beekhuis
2-3 Abdullah


Afgelopen zaterdag 16 september nogmaals een Hilversumse uitwedstrijd in het bekertoernooi, ditmaal tegen `t Gooi 1. Onder druilige weersomstandigheden werd er door Spakenburg 2 wel gelijk vanaf het begin scherp gespeeld en was het de bovenliggende partij, door enkele wisselingen in de basiself was het soms nog even zoeken naar de goede combinaties, maar er werden wel enkele kansen gecreëerd. De ploeg van `t Gooi speelde fysiek en maakte enkele duidelijke overtredingen. Dit resulteerde in een vrije trap op de 16 meter lijn, de Hilversumse muur beroerde de bal echter met de hand waardoor de scheids de bal op de stip legde, deze werd onberispelijk ingeschoten door  Tom Menting, 0-1.

Lang kon Spakenburg niet van de voorsprong genieten want 2 minuten later was het keeper van Schip die ogenschijnlijk correct de bal van de Gooise spits plukte, echter zag de scheids hier een overtreding in en hij legde ook hier de bal op de stip. Ook deze bal deed het Spakenburge net bollen, 1-1. Spakenburg bleef de aanval zoeken met verzorgt combinatie spel, alleen was het tempo waarin dit gebeurde te laag zodat de mannen van `t Gooi zich steeds goed konden positioneren.  In de 30 minuut was het Irfan Tuncer die binnen de beroemde lijnen werd gevloerd, waardoor  de scheids niets anders kon dan de bal weer op de stip te leggen. Tom Menting stond achter de bal om de 1-2 binnen te schieten, maar dit keer was het de keeper die als winnaar uit de strijd kwam en de penalty stopte, waardoor het 1-1 bleef. Tot de rust gebeurde weinig noemenswaardig en speelde de wedstrijd zich merendeel op het middenveld af.

Na de rust Was het spelbeeld niet anders, Spakenburg domineerde zonder echt gevaarlijk te worden, en als het al een kans creëerde vond het steeds de uitstekende keeper als eindstation. In de 66 minuut was het echter wel raak, Menting speelde op de rechter kant 2 man uit en vond met een mooie voorzet het hoofd van Tuncer, die de bal uitstekend inkopte en de keeper dit keer kansloos liet. In het restant van de wedstrijd werden nog wel wat mogelijkheden gecreëerd maar het vizier stond niet op scherp vanmiddag. Wel was er nog een rode kaart te melden van Menting, die vond dat de scheids het allemaal niet zo goed zag, en mocht daarvoor vroegtijdig de kleedkamer opzoeken, zonde voor deze technisch zeer begaafde speler die in het eerste elftal niet zou misstaan.  Met 10 man kwam de overwinning echter niet meer in gevaar, en floot de scheids af.

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Spakenburg bekert verder na drie overwinningen en hoopt dat de volgende loting een thuiswedstrijd op levert zodat we onze kunsten op ”de Westmaat” kunnen tonen.

Spakenburg 2:
van Schip, T koelewijn, C de Graaf, M Goossensen (`46, J Beekhuis), N Beekhuis, R Muis, M de Bruin, T Menting, N de Graaf, I Tuncer (`73 J de Graaf), R Najim (`58 Abdullah)

Doelpunten Spakenburg:
0-1 T Menting
1-2 I Tuncer