gemaakt op : 21 november 2017

Spakenburg 2 pakt eerste overwinning in de competitie

AFC Ajax  2 - Spakenburg 2  1-3  (1-3)  

Spakenburg 2 moest na de bekerwinst van dinsdag 14 november, zaterdag op bezoek op “De Toekomst” om de lastige uitwedstrijd tegen AFC Ajax te spelen. De kampioen van vorig jaar heeft ook een lastige competitiestart met enkele tegenslagen. Spakenburg 2 had in de doordeweekse bekerwinst vertrouwen getankt, om met een gedegen strijdplan de Amsterdammers te bestrijden.

Vanaf het begin waren de Amsterdammers sterker en met hun verzorgde spel werd steeds de opkomende linksback gezocht die het rechtsback William van Haneghem knap lastig maakte. Zonder dat Ajax echte kansen creëerde hadden ze het betere van het spel, waarin Spakenburg moeite had om zelf tot kansen te komen. In de 18e minuut was het een ogenschijnlijke ongevaarlijke lange bal van Ajax die niet goed werd ingeschat door laatste man Michel Goossensen en waar iedereen die blauw was een fluitsignaal van de scheidsrechter verwachtte na stevig inkomen van de spits van Ajax, liet hij doorspelen en kon Ajax vervolgens de 1-0 binnenschieten. Spakenburg kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en durfde brutaler te spelen, dit resulteerde 3 minuten later in een mooie uitgespeelde kans. Via een schitterende steekbal van Jaap de Graaf kwam Armend Selimi vrij voor de keeper en hij schoot de bal knap onder de goalie door in het doel, 1-1. Spakenburg  kreeg de wedstrijd in handen door de opbouw van Ajax te ontregelen Dit resulteerde in diverse kansen, onder andere met een kopbal van Rik Muijs net over de goal. In de 40 minuut was het wederom Armend Selimi die weer door een goede pass, van dit keer Niek Beekhuism, vrij voor de keeper kwam en de 1-2 binnenschoot.  Ajax had nog geluk dat het niet voor rust 1-3 werd, doordat een knap ingekopte voorzet door Jaap de Graap rakelings naast ging.  En het bij rust 1-2 bleef.

In de eerste minuten van de 2de helft lukt het Ajax weer om het betere van het spel te krijgen, zonder gevaarlijk te worden en het werd een slag op het middenveld. Spakenburg stond goed in de organisatie en probeerde via snelle uitbraken de Amsterdammers pijn te doen. Dit lukte bijna uit een corner die door Niek Beekhuis op de kruising werd gekopt. In de 70 minuut was het Najib die via een splijtende diepte pass P Abdullah  vrije doorgang verleende. Hij bedacht zich niet en schoot de 1-3 binnen. Spakenburg hield Ajax daarna ver van de goal waardoor het niet meer in de problemen kwam en vooral de achterhoede speelde ijzersterk, maar eigenlijk speelde iedereen een puike partij. Ajax drong in de laatste 10 minuten wat aan met opportunistisch spel, maar Spakenburg 2 hield knap stand en de eerste overwinning van de competitie was een feit. 

De komende weken staan wedstrijden op het programma tegen ploegen die ook niet al te hoog staan, dus als de Blauwen de weg omhoog door willen zetten zal juist tegen deze tegenstanders punten gepakt moeten worden. Als de organisatie en inzet hetzelfde blijft, komt het zeker goed met de Spakenburgse mannen.

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Komende zaterdag speelt het 2de een thuiswedstrijd tegen Huizen 2, de wedstrijd begint om 15.00uur. Kom allemaal de reserves van Spakenburg steunen!

Spakenburg 2:
R van de Bor, W v Haneghem (F Tuncer`80), H Hartog, M Goossensen, N Beekhuis, R Muis, T Koelewijn R Najib,  A Selimi, J de Graaf,  N de Graaf (P Abdullah `50),

Doelpunten Sv Spakenburg 2
1-1 en 1-2 A Selimi,
1-3 P Abdullah