gemaakt op : 06 december 2017

Spakenburg 2 revancheert zich en pakt drie punten

HSV de Zuidvogels 2 - Spakenburg 2    0-2  (0-0)           

Na de nederlaag van vorige week tegen Huizen, waren er duidelijke woorden gesproken tijdens de wedstrijdbespreking. Men wist dat er uit het spreekwoordelijke andere vaatje getapt moest worden. Door de vele geblesseerde spelers moesten er weer enkele omzettingen gedaan worden in de basisopstelling. Hierdoor kregen enkele spelers een kans die nog weinig minuten hadden gemaakt en dit bleek goed uit te pakken, met name door een stevige dosis wilskracht.

Spakenburg had geleerd van vorige week en begon sterk aan de wedstrijd, het probeerde Zuidvogels vroeg vast te zetten en zelf via verzorgd spel gevaarlijk te worden. Het was Jaap de Graaf die vroeg in de wedstrijd via een schot in het zijnet en een kopbal net naast dicht bij een vroege goal was, maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. In de 17 minuut was Spakenburg wederom gevaarlijk via een uitgespeelde aanval over veel schijven, helaas kwam Irfan Tuncer een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Ook Zuidvogels kwam er enkele keren gevaarlijk uit via snelle counters, maar ook Robin van de Bor stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Spakenburg domineerde de rest van de eerste helft en kreeg enkele kansen die niet werden verzilverd, wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

In de 2de helft was het Spakenburg dat sterk uit de kleedkamer kwam en gelijk gevaarlijk werd via een goede combinatie van Irfan Tuncer en Rida Najib en de laatste schoot de bal keurig in de korte hoek binnen, 0-1. Na 60 minuten was het Tim Koelewijn die een corner van dichtbij volledig vrij net over schoot. Na deze kans kwam Zuidvogels beter in de wedstrijd en drong het Spakenburg meer terug op eigen helft. In de 73 minuut was het Zuidvogels dat gevaarlijk werd via een lange bal die op een haar na gemist werd door de spits van Zuidvogels, waardoor Keeper van de Bor redding kon brengen. In de 78 minuut was het Spakenburg dat via de net ingevallen Parosh Abdullah een schitterende aanval de 0-2 binnenschoot. Hiermee was de weerstand van Zuidvogels gebroken en werd Spakenburg nog enkele keren gevaarlijk via de sterk ingevallen Parosh Abdullah, dit keer met minder scherpte en geluk. Waarna de warrig leidende scheids affloot. 

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Volledig terecht gingen de drie punten mee naar Spakenburg, waarmee maar weer werd bewezen dat een goede prestatie met de hele selectie gedaan word. Met elkaar, voor elkaar.   

Volgende week om 15.00uur weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen hekkensluiter FC de Bilt, hopelijk kunnen we dan voor het thuispubliek laten zien, dat we echte blauwen zijn. 

Spakenburg 2:
R van de Bor, W v Haneghem, H Hartog, M Goossensen, N Beekhuis, R Muis, T Koelewijn, R Najib, J de Graaf , I Tuncer (`75,P Abdullah),  E Sorsorov

Doelpunten :
0-1 Rida Najib,  48min
0-2 P Abdullah, 78min