gemaakt op : 20 december 2017

Spakenburg 2 verliest ongelukkig van GVVV 2,

GVVV 2 - Spakenburg 2      2-1  (2-0)

Spakenburg 2 doet zichzelf te kort en vergeet punten te pakken in laatste wedstrijd voor de winterstop in de uitwedstrijd tegen GVVV 2 en verliest met 2-1. Na een rustige week met winterse sneeuw, stond in de laatste uitwedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen het altijd lastige GVVV 2 op het programma.

Beide ploegen waren niet goed aan de competitie begonnen en verkeren in de onderste regionen van de ranglijst. Spakenburg begon sterk aan de wedstrijd en met verzorgd spel en snelle aanvallen kwam men enkele keren gevaarlijk voor de goal van GVVV 2. In het eerste half uur creëerde Spakenburg vier goede kansen, helaas telkens zonder de bal in het netje te schieten. Steeds vonden ze de Veenendaalse doelman op hun weg of werd de verkeerde kant van de paal gevonden. De ploeg uit Veenendaal kon daar in het begin van de wedstrijd weinig tegenover stellen, maar in de 32e minuut was verloor een speler van Spakenburg de bal op het middenveld en GVVV kon er via de snelle behendige middenvelders razendsnel uitkomen en verraste de blauwe verdediging en was het zomaar 1-0. Spakenburg probeerde gelijk het heft weer in handen te nemen, maar de mentale klap van de achterstand verlamde enkele spelers. In de 44 minuut was het weer balverlies op het middenveld en dit werd weer genadeloos afgestraft door Veenendaalse spits, die de 2-0 liet aantekenen.

In de 2de helft is het Spakenburg dat een inhaalrace wil beginnen door meer druk naar voren te geven en nog meer energie in het spel te leggen. GVVV speelt zich er steeds beter onderuit en het lukt Spakenburg niet om voor het doel te komen. De GVVV middenvelders kregen steeds meer grip op de Blauwe ploeg en komen enkele keren gevaarlijk voor keeper Robin v/d Bor. De Spakenburgse  doelman keepte echter een uitstekende wedstijd en houdt Spakenburg in deze fase nog in de wedstrijd. In de 70 minuut is het Armend Selimi die dan toch een keer loskomt van zijn tegenstander en via een van richting veranderd schot de 2-1 aantekent. Na enkele omzettingen probeert Spakenburg er nog een slot offensief uit te persen, maar verder dan een paar ongevaarlijke voorzetten komt het niet en blijft het 2-1 voor de Veenendalers.

Spakenburg deed zichzelf deze middag te kort, omdat het zeker in de eerste helft de betere ploeg was. GVVV kon hun favoriete spelletje spelen door op een vervelende manier het spel van Spakenburg te ontregelen en zo met drie punten de winterstop in konden gaan.   

Spakenburg blijft hierdoor onderin de ranglijst hangen en zal in het nieuwe jaar toch meer punten moeten pakken om niet in de degradatiegevaar te blijven. Op 27 januari gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen AVV Swift 2. Deze wedstrijd zal om 15.00uur aanvangen.

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018 toegewenst.

Spakenburg 2:
R van de Bor, W v Haneghem (`46, C de Graaf), H Hartog, M Goossensen, N Beekhuis, R Muis (`88, M de Bruin) T Koelewijn, R Najib,(`65, I Tuncer) , J de Graaf , P Abdullah (`55,E Sorsorov, `85, N de Graaf)   A Selimi

Doelpunt Spakenburg :
2-1 Armend Selimi