gemaakt op : 02 februari 2020

Spakenburg boekt in alle opzichten winst in en tegen VV Noordwijk

In een winderig Noordwijk won Spakenburg haar 20e competitiewedstrijd met maar liefst 0-3 van de plaatselijke VV. Op een aantal wedstrijdmomenten na, was hier weinig op af te dingen.

In tegenstelling tot de verloren wedstrijd tegen AFC, startte Spakenburg met Sterling, Brinkman en Werkman in de basis ten faveure van van den Houten, Ghaddari (daarover later meer) en Castien. Niet alleen 3 andere namen bij de start, ook een andere, wat meer aanvallender formatie: 1:4:2:3:1 wat in veel gevallen meer weg had van het ouderwetse 1:4:3:3.

Tot aan deze wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten gesprokkeld (27) dus konden er vooraf al conclusies worden getrokken bij eventueel winst of verlies. Met een felle tegenwind begon Spakenburg prima aan de wedstrijd tegen V.V. Noordwijk.  Ondanks dat Nathaniel Will al binnen 3 minuten een gele prent kreeg voorgeschoteld, speelden de Blauwen voor het oog fris en fruitig en leverde dat gelijk al een aantrekkelijk schouwspel op. In de 12e minuut werd het optimistische spel van Spakenburg al beloond met een goal. Wie anders dan Vince Gino Dekker leverde maar weer eens een voorzet op maat af waar Jordi Bitter met het hoofd wel raad mee wist: 1-0. Nog geen twee minuten later kwam Spakenburg met de schrik vrij toen spits Emiel Wendt, na een schitterend gegeven diepe bal, oog in oog met ter Wielen het doel te hoog vond. 

Na een kleine 20 minuten ebde het overwicht van Spakenburg weg en nam Noordwijk de regie stevig in handen. Echt grote kansen leverde het offensief niet op, dreigend was het daarentegen wel. Het leverde Noordwijk ook een behoorlijk aantal corners op maar de blauwe defensie en doelman ter Wielen gaven geen krimp.

De tweede helft begon zonder wijzigingen aan Spakenburg zijde en het was duidelijk dat Noordwijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Gedurende het eerste kwartier kwam Spakenburg er simpelweg niet aan te pas en kregen de gastheren drie prima mogelijkheden. De grootste was voor Guy Smith die bij de tweede paal geheel vrij in mocht schieten. Tom van der Neut kon met een uiterste krachtinspanning het schot nog blokken, wel ten koste van een corner die gelukkig niets opleverde.

Dit moet ook het moment voor coach Meijers zijn geweest om in te grijpen. De hard werkende Youri Koelewijn werd in minuut 57 gewisseld voor Majid Ghaddari die als opdracht kreeg om de dekselse spelmaker Thomas Reynaers in toom te houden. Hiervoor slaagde de sympathieke Soester met glans maar sterker nog, hij was in staat om het spel volledig naar zich toe te trekken en Spakenburg zo weer aan het voetballen te krijgen. De mooiste aanval van de wedstrijd werd in de 70e minuut genoteerd. Over veel schijven en vaak met 1, hooguit 2 balcontacten werd Vince Gino Dekker vrijgespeeld maar een uiterste redding van doelman Wolsheimer kon de 0-2 voorkomen. Het was uiteindelijk uitstel van executie want 3 minuten later schoot Ghaddari zelf vanaf randje 16, na een afslagen corner, Spakenburg naar 0-2. Noordwijk geloofde het vanaf dat moment wel en wat men ook probeerde, constant werd men de voet dwars gezet of was het Leon ter Wielen die onpasseerbaar leek deze middag.

De 0-3 kwam van de schoen van Kevin Sterling, 5 minuten na de 0-2 en was natuurlijk de beslissing. Ook hier ging een prima combinatie aan vooraf via Vince Dekker en de kort daarvoor ingevallen Robin Eindhoven.

Spakenburg kan zodoende weer naar boven kijken en gezien het vertoonde, meer aanvallende spel, wat uiteraard nog beter kan, hoeft men voor niemand te vrezen. Volgende week komt koploper HHC naar de Westmaat en het zou geweldig zijn om de smadelijke 6-1 nederlaag eerder dit seizoen weg te spoelen met een klinkende overwinning.Noordwijk
: Wolsheimer, Smith, Bröcker (72’ Oversloot), Reynaers, van Staveren, Roshanali, Overvliet, Bosma (46’ Westdijk), Wendt, Rietveld, James (79’ de Kruijs) 

Spakenburg: ter Wielen, Beekhuis, Beijer, Werkman, van de Neut, Will, Brinkman, Koelewijn (57’ Ghaddari), Sterling, Bitter (74’ Eindhoven), Dekker (87’ Versteeg).

Scoreverloop:

12’      0-1 Bitter
73’      0-2 Ghaddari
78’      0-2 Sterling

Scheidsrechter: Tunnissen

Geel: Will (Spakenburg)

Toeschouwers: 962