gemaakt op : 27 mei 2019

Spakenburg JO15-1 kampioen in de 1e klasse

Zaterdag 18 mei won Spakenburg JO15-1 thuis met 6-1 van Eemnes, waardoor het na 9 wedstrijden 27 punten had behaald en met nog twee wedstrijden bijna kampioen was. Alleen concurrent Candia’66 kon Spakenburg nog inhalen, maar dan moest er later die dag wel gewonnen worden. Toen bekend werd dat de wedstrijd tussen Candia en Baarn geëindigd was in een 5-5 gelijkspel was Spakenburg JO15-1 dus kampioen en deden de laatste twee wedstrijden er eigenlijk niet meer toe.

Beide wedstrijden moesten natuurlijk nog wel gespeeld worden en afgelopen woensdag mocht men in Rhenen aantreden tegen Candia ’66, waar men nog een appeltje mee te schillen had. De mannen van Rutger van Berkel knokten zich deze wedstrijd naar een verdiende 3-2 overwinning. De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld in een feestopstelling. Wessel was deze dag de coach en had besloten om vier vaste basisspelers op de bank te zetten en Koen de Graaf was keeper en dat was dan ook echt de laatste keer. Steven Pastoor, die normaal het doel verdedigt, was afgelopen zaterdag spits en deed dan niet onaardig en wist het net te vinden. Ondanks zijn treffer verloor Spakenburg deze wedstrijd met 5-1, maar dat mocht de pret niet drukken en na afloop kwam men samen met JO8-1 op een botter de haven binnen gevaren.

De spelers van JO15-1 hebben zich dit jaar uitstekend ontwikkeld en de trainers mogen trots zijn op deze groep en zeker op het feit dat men na 10 wedstrijden 30 punten had behaald en daarmee dus zonder puntverlies kampioen is geworden.  De laatste wedstrijd tellen we gemakshalve niet meer mee.

Spakenburg JO15-1 staat onder leiding van Rutger van Berkel, Martijn Schilthuis en Robert Koelewijn en bestaat uit de volgende spelers: Martijn de Jong, Steven Pastoor, Job Koelewijn, Wessel van de Pol, Daan Koelewijn, Reinier Steenhart, Kevin Jansen, Koen de Graaf, Bouke Both, Maurice Vedder, Gilbert de Graaf, Peppijn Smeele, Sijmen van der Zee, Lucas van Twillert en Sven de Harder