gemaakt op : 26 mei 2019

Spakenburg JO8-1 ongeslagen kampioen!

Zaterdag 25 mei is Spakenburg JO8-1 op de eigen Westmaat kampioen geworden in de Hoofdklasse. Sinds kort worden de standen voor de jongste teams door de kNVB niet meer bijgehouden, maar een van ouders heeft dit wel gedaan en Spakenburg JO8 kon afgelopen zaterdag dus ongeslagen kampioen worden.

Onder prachtige weersomstandigheden werd om 10.15 uur afgetrapt tegen Maarssen JO8-1. Spakenburg startte goed en kwam al vrij snel op een 2-0 voorsprong, beide doelpunten werden gemaakt door Derric. In de tweede 10 minuten maakte Raffi op prachtige wijze de 3-0, maar daarna werd het wat minder en Maarssen kwam terug tot 3-1. Toch werd het daarna snel 4-1 en weer was het Derric die scoorde. Maarssen speelde in die fase vrij fel, maakte het Spakenburg lastig en wist zelfs nog een keer te scoren en de achterstand te verkleinen tot 4-2. Daarna gebeurde er een tijd lang vrij weinig, totdat het in de laatste 7 minuten hard ging en Spakenburg met een vijftal doelpunten in korte tijd uitliep naar een 9-2 overwinning. Prachtige doelpunten van  Quincy Gilkes, Robin van Twillert en Derric de Graaf (3x), die vandaag dus 6x scoorde.

Vervolgens was het groot feest op het veld en in de kantine werden de talentjes gefeliciteerd door John de Wolf. Later kwam mochten de spelertjes en begeleiding als verrassing mee op de botter, samen met de spelers van JO15-1 die ook kampioen zijn geworden.

Bekijk de foto's die gemaakt zijn door Sepp Voois

Van harte gefeliciteerd met deze prestatie en erg mooi om te zijn hoe deze talentvolle voetballertjes zich onder leiding van Hille de Jong ontwikkeld hebben. 

Spakenburg JO8-1 bestaat uit de volgende spelers: 
Bram Koelewijn , Joep Voois, Derric de Graaf, Robin van Twillert , Raffi Boyacioglu, Quincy Gilkes, Jesse Elverding en  Milan Koelewijn