gemaakt op : 15 september 2018

Spakenburg maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Na de negentig minuten en behoorlijk wat blessuretijd stond de 3-4 op het scorebord en konden de Blauwen de punten mee terug nemen in de tas. Maar van een leien dakje ging het zeker niet en in de slotfase was het nog behoorlijk billen knijpen. Totaal tegen de verhouding in kwamen de gastheren op voorsprong, moest Spakenburg dat tot tweemaal repareren om in de tweede helft pas uit te lopen. Door drie minuten voor tijd nog een doelpunt weg te geven, werd het in de laatste minuten nog hachelijk ook, maar de verdediging bleef uiteindelijk overeind om zo de overwinning binnen te slepen.

Spakenburg begon de uitwedstrijd in en tegen Lienden met dezelfde elf in de wei als vorige week. Gravenbeek en Oostinjen begonnen wel op een andere positie, zoals De Wolf ze vorige week in de tweede helft al had omgezet, met Gravenbeek op 10 en Oostinjen op de rechterkant.

IMG_4706.JPG


De Blauwen begonnen goed aan de wedstrijd, scherp en attent werd er gelijk veel druk gezet, met goed voetbal de opbouw neergezet en de goal van Lienden opgezocht. Na vijf minuten kreeg Spakenburg de eerste grote kans met Jordi Bitter, die sowieso een dijk van een wedstrijd zou neerzetten. Hij werd keurig diep gestuurd en met zijn snelheid op de eerste meters schudde hij zijn verdediger van zich af, maar zijn schot ging uiteindelijk maar net via de keeper over de achterlijn. De toon was gezet en Spakenburg begon veelvuldig de zestien van Lienden op te zoeken, maar tot echt hele grote kansen leidde dit nog niet. Lienden kwam het eerste kwartier helemaal niet in het spel voor, maar kwam toch via een ongelukkige corner geheel tegen de verhouding in op voorsprong. De bal werd met een kluts verlengd, waarop de geheel vrijstaande De Vos het leer hard achter Ter Wielen kon koppen. Spakenburg ging vervolgens gelijk vanaf de aftrap weer vol in de aanval en via een goede actie van Sterling was het Bitter die met hard schot de voorzet genadeloos in het doel deed verdwijnen en de stand weer in evenwicht bracht. Maar alle goede bedoelingen ten spijt was het slechts drie minuten later dat Spakenburg alweer tegen een achterstand aan keek. Ter Wielen werd achterin enigszins onder druk gezet en in plaats van de bal gewoon weg te roeien, wachtte de goalie te lang en schoot de bal vervolgens tegen Mijland op. Die kon de bal vogelvrij meenemen, keurig afleggen op Willems, die afdrukte in de nog lege goal. Spakenburg liep nogmaals achter de feiten aan.  Het volgende kwartier ging wat meer gelijk op, totdat Lienden wat meer aandrong zonder dat in grote kansen om te zetten. Sterling werd, met een van zijn vele flitsende acties, nog wel gevloerd in de zestien, maar scheidsrechter Cairo wuifde dat gedecideerd – onterecht – weg. Pas de laatste vijf minuten voor rust zette Spakenburg nog weer even aan en kreeg met Beijer, kopbal uit een vrije trap van De Bondt, en Sterling die de zestien in slalomde, maar de keeper niet wist te passeren, twee goede kansen. In de 44e minuut was het dan weer eens Bitter die diep ging, de bal aan de voet hield, de keeper al passeerde met een mooi stiftje, maar vervolgens van achter werd neergehaald. Penalty voor Spakenburg en Lienden met tien man verder doordat Memiç met rood mocht vertrekken. Bitter faalde niet, oog in oog met keeper Schimmel, en bracht zo de stand weer op gelijke hoogte, tevens ook de ruststand.

IMG_4740.JPG

De tweede begon Spakenburg net als het de eerste was begonnen: fel en duidelijk op zoek naar de doelpunten om weg te lopen bij de gastheren. De Bondt kopte al vrij snel naast op een voorzet van Bitter en ook Beijer kreeg al snel een kopkans uit een corner, maar zag Sterling op de doellijn zijn inzet blokkeren. Pas in de 64e minuut was het Bitter met zijn derde van de middag die de voorsprong voor Spakenburg op het bord zette. De Bondt stoomde vanaf rechts goed op, kwam met een voorzet op maat en Bitter die als een duiveltje uit een doosje voor zijn man verscheen en de bal in het doel wist te prikken. Slechts twee minuten later was het Sterling die weer werd gevloerd in de zestien en nu wees scheidsrechter Cairo dan wel naar de stip. Omdat Bitter na zijn doelpunt gelijk gewisseld was, mocht Vreekamp aanleggen en dat deed hij met verve. De keeper ging nog wel naar de goede hoek, maar de inzet van de middenvelder was hard en onberispelijk buiten bereik van de keeper. En Spakenburg leek nog geen genoeg te hebben en zette nog maar eens aan om het doel van Lienden te zoeken. Met name de ingevallen Selimi en Van der Sande waren erg actief en op zoek naar hun eerste doelpunt voor Spakenburg. Maar ondanks alle acties kwam die goal er voor Spakenburg niet meer. Wel liet het Lienden nog even wat terug in de wedstrijd komen en door fout van Misidjan achterin, die zijn man veel te makkelijk liet passeren, wist Wilsterman nog een voorzet helemaal vrij bij de tweede paal in te tikken. Met nog twee officiële minuten en wat blessuretijd te gaan, moesten de Blauwen nog even met man en macht aan de bak om het dreigende gevaar van Lienden af te wenden. Gelukkig voor de Blauwen bleef het bij een paar spelde prikken en geen echt grote kansen.

Met de drie punten op zak konden de Blauwen weer huiswaarts en met een totaal van negen punten uit de eerste vier wedstrijden staan de Blauwen nu op een keurige tweede plaats, achter eeuwige rivaal en buurman IJsselmeervogels. Desalniettemin een goede start voor de mannen van John de Wolf en met vertrouwen nu op weg naar de rest van het seizoen. Te beginnen volgende week op het Kasteel met de wedstrijd tegen Jong Sparta en de week daarna dan eindelijk weer de derby der derby’s op onze Blauwe Westmaat.

Scheidsrechter: L.P.S. Cairo
Toeschouwers: 550

Scoreverloop
14. Justin de Vos 1-0, 15. Jordi Bitter 1-1, 18. Niels Willems 2-1, 45. Jordi Bitter 2-2 (p), 64. Jordi Bitter 2-3, 67. Mike Vreekamp 2-4 (p), 87. Jermo Wilsterman 3-4

Opstelling Lienden
Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Haris Memiç, Niels Willems (46. Jordi Balk), Jawad Bellah-san (77. Maurits de Baar), Frank Wiafe, Milad Intezar, Guytho Mijland, Mo Bendadi, Justin de Vos (81. Mo El Ghzaoui), Shuremy Felomina

Opstelling Spakenburg
Leon Ter Wielen, Tom van der Neut, Barry Beijer, Cendrino Misidjan, Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Youri Koelewijn (78. Tom Menting), Nick de Bondt, Giovanni Gravenbeek (78. Olaf van der Sande), Kevin Sterling, Jordi Bitter (65. Argjend Selimi)

Gele kaart: Shuremy Felomina (Lienden), Kevin Sterling, Argjend Selimi (SVS)

Rode kaart: Haris Memiç (Lienden)