gemaakt op : 24 maart 2019

WEDSTRIJDVERSLAG | Spakenburg is mild voor GVVV

Nimmer had Spakenburg GVVV meer op de pijnbank kunnen leggen als afgelopen zaterdag. De uiteindelijk dik verdiende 2-1 overwinning kwam laat tot stand maar had al in een veel eerder stadium en in een grotere score afgedwongen kunnen worden.

Vooraf was Spakenburg-GVVV op papier een kraker van jewelste. Een kleine 5 jaar geleden nog streden beide ploegen in een speciale barrage om de titel in de toenmalige Topklasse. In Volendam trok Spakenburg in een heroïsche wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind. Opvallend genoeg speelden jongstleden zaterdag bij GVVV nog een aantal coryfeeën die die wedstrijd ook hebben gespeeld: Bart Hulstbos, Wilco den Hartog, Simon Brouwer, Rodny Hofman, Taoufik Adnane en natuurlijk Roy Terschegget. Laatstgenoemde maakt komend seizoen de overstap van GVVV naar Spakenburg en daarmee krijgen wij er een voetballer pur sang bij.

Spakenburg startte furieus en binnen 7 minuten stond het al 1-0. Philip Ties, notabene volgend seizoen GVVV, rondde een voorzet van Sterling af nadat geklungel in de defensie van GVVV onderbroken werd door het goed doorjagen van Olaf van der Sande.

 

IMG_5417.JPG


Achterin maakte GVVV totaal geen sterke indruk, sterker nog zij grossierden in balverlies alleen kon Spakenburg daar helaas niet optimaal van profiteren.

Natuurlijk was het oppassen voor de tegenaanvallen van GVVV. Zo schoot Adnane van zeker 25 meter gevaarlijk op doel maar voorkwam het handje van ter Wielen en de lat de gelijkmaker.  In de 33e minuut had Bendadi de hoek voor het uitzoeken maar zijn kopbal belandde in de handen van ter Wielen.

 

IMG_5446.JPGOp slag van rust had Philip Ties de “Vorenscheidung” kunnen maken. Een prima voorzet van de wederom levensgevaarlijke Kevin Sterling werd in 1x op de rechtervoet van onze  nummer 7 genomen alleen ging de bal voorlangs en dus naast de goal.

Na de thee was het een meer dan vermakelijk duel. GVVV nam iets meer risico’s waardoor er automatisch ook wat ruimtes ontstonden. Al na 5 minuten in de tweede helft had GVVV kunnen scoren, een geplaatst schot van Brouwer ging net naast, maar daar tegenover kopte de zeer ijverige Olaf van der Sande weliswaar raak maar deed dat in buitenspel positie. Niet kort daarna liet van der Sande weer van zich spreken en werd hij binnen de 16, gedekt en wel aangespeeld. Hij draaide knap weg maar het schot verdiende een beter lot dan dat het voorlangs ging.

GVVV ging vanaf de 68e minuut echt alles op alles spelen door aanvaller Lagmouchi in te brengen voor verdediger Hulsbos. Optisch gezien kregen de Veenendalers wel een overwicht maar echt gevaarlijk werden ze niet. Uitgerekend doelman ter Wielen hielp GVVV in het zadel door lang te treuzelen bij een terugspeelbal en te repareren wat er nog te repareren viel ten koste van een overtreding. De toegekende penalty werd feilloos binnengeschoten door Spakenburg aanwinst Roy Terschegget.

Spakenburg kon weer van vooraf aan en moet zich op dat moment ongetwijfeld achter de oren hebben gekrabd waarom niet eerder de trekker werd overgehaald. 8 minuten voor tijd verving Jordy Bitter de moe gestreden van der Sande en dat had de ploeg ook net nodig. Zijn eerste actie was gelijk ook goud waard want na zijn passeerbeweging op  de achterlijn werd zijn voorzet door Sterling, notabene achter het  standbeen, gepromo-veerd tot wat later bleek de winnende treffer.

Diep in blessuretijd had Bitter de 3-1 op zijn schoen maar voor een leeg goal trof hij de onderkant van de lat. Ook invaller Tom Oostinjen probeerde het een minuut later zelfs vanaf 70 meter, toen doelman van de Beek mee was met een corner, om de bal in het lege goal te deponeren maar helaas ging de bal 3 meter naast.

Al met al een verdiende overwinning voor de Blauwen uit Spakenburg en tel daarbij op het verlies van koploper Vogels en het zou zo maar eens nog een heel leuk slot van de competitie kunnen worden.


Spakenburg: ter Wiele, Misidjan, Beekhuis, Beijer, van de Neut, Vreekamp, Will, Koelewijn (64’ Menting), Ties (76’ Oostinjen), Sterling, van der Sande (82’ Bitter)

GVVV: van de Beek, Hofman, Hulsbos (67’ Lagmouchi), van der Voort, Adnane, Terschegget, den Hartog, Grot, Brouwer, Bendadi, de Jong (87’ de Leeuw).


Scoreverloop:

7’   1-0         Ties
74’ 1-1         Terschegget (p)
84’ 2-1         Sterling


Scheidsrechter: Veekamp

Geel: Beekhuis (Spakenburg), den Hartog (GVVV)

Toeschouwers: 1.231