gemaakt op : 03 december 2017

Spakenburg onnodig moeizaam langs Jong Volendam

De Blauwen hebben op de eigen Westmaat Jong Volendam weten te verslaan. 2-0 was de einduitslag, dat doet wellicht een gemakkelijke zorgeloze middag vermoeden, maar de realiteit was anders.

Spakenburg kwam fel uit de startblokken en wist direct wat kansen te creëren, na een minuut of vijf echter, moest Spakenburg steeds meer zoeken naar de ruimte en kon Jong Volendam zich gemakkelijk staande houden. In de 24e minuut werd de wedstrijd opgeleefd door een rode kaart voor Ulusoy van de oranjehemden. Spakenburg zou dus ruim een uur kunnen profiteren van een man meer, maar deed dat, gezien het vertoonde spelbeeld niet of nauwelijks.

Ondanks dit spelbeeld wist de ploeg van John de Wolf toch twee keer het net te vinden. Allereerst was er direct na rust de goal van Steltenpool. De spits wist een rebound op de paal van Tol binnen te werken en bracht de Blauwen daarmee op 1-0. Na de openingstreffer was het vooral pover wat Spakenburg liet zien en Jong Volendam probeerde op de counter de gelijkmaker te maken. Spakenburg speelde zoals gezegd pover, maar wist nog wel grote kansen te creëeren. Een bal op de paal van Waalkens, een schot van Tol die net naast ging en een gemiste penalty hadden de wedstrijd al vroegtijdig in het slot moeten doen gooien.

De bevrijdende 2-0 kwam pas nadat vlak daarvoor Jong Volendam nog een kans op de 1-1 niet wist te verzilveren. In de blessuretijd wist Kees Tol toch zijn goal mee te pakken na een één-tweetje met Steltenpool. Een prima uitslag in een moeizame uitvoering van de Blauwen. Volgende week wacht laagvlieger Spijkenisse in een uitwedstrijd. Tot dan!