gemaakt op : 28 mei 2018

Spakenburg 2 speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse

Afgelopen zaterdag speelde Spakenburg om lijfsbehoud in De Bilt tegen het tweede elftal van de plaatselijke FC. Op het hoofdveld werd om 11.00 uur afgetrapt en de belangen voor beide elftallen waren groot. Spakenburg had genoeg aan een gelijkspel en De Bilt moest winnen om de nacompetitie te ontlopen.

Beide elftallen zijn het seizoen dramatisch begonnen, waarbij het ernaar uitzag dat De Bilt 2 al in een vroeg stadium gedegradeerd zou zijn, gezien de 7 punten die men na 17 wedstrijden had verzameld. Toch wist men de spanning onderin terug te brengen door een fantastische serie van 18 punten uit 8 wedstrijden te behalen. Spakenburg daarentegen was het seizoen erg slecht begonnen, met 5 nederlagen op rij, wat er zelfs toe leidde dat er een nieuwe trainer aangesteld werd, Tino Stoop. Spakenburg wist de laatste drie wedstrijden om te zetten in winst waardoor men met een voorsprong van 2 punten op De Bilt de laatste wedstrijd inging. 

Onder zeer zware omstandigheden, zo'n 27 graden, begon Spakenburg goed aan de wedstrijd en men zette de tegenstander gelijk onder druk. Na een minuut of 6 vergat de scheidsrechter helaas te fluiten na een overduidelijke overtreding in de 16 en werd Spakenburg een penalty onthouden. Toch was het al snel duidelijk dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen zou worden en De Bilt werd zeer regelmatig gevaarlijk via countervoetbal, met een tweetal snelle spitsen. Na bijna 20 minuten was daar de eerste grote kans voor de spits, die na een fout achterin alleen op keeper Daan Huiskamp af kon gaan, maar deze had een fantastische redding in huis, waardoor het 0-0 bleef. Na deze kans bleef Spakenburg de bovenliggende partij, maar er werden weinig kansen gecreëerd door de blauwwitten.  Na ruim een half uur was het wederom een glijpartij achterin en kon de spits voor de tweede keer alleen op Daan Huiskamp af. Vanaf de zijkant leek het erop alsof de keeper een overtreding maakte en de spits ten val bracht, maar de scheidsrechter besliste anders 'schwalbe'  en ook deze kans werd dus gemist. De rust werd bereikt zonder doelpunten, wat voor Spakenburg dus gunstig was.

Ook in de tweede helft bleef De Bilt in de eerste fase afwachtend voetballen en  Spakenburg had veel balbezit, maar was slechts zelden gevaarlijk. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen totdat De Bilt in de laatste 10 minuten alles of niets ging spelen. In de 82e minuut was het bijna raak voor De Bilt, vanaf de linkerkant werd de bal prachtig binnengeschoten en buiten bereik van de keeper kwam de bal op de paal en voor de voeten van de spits, die de rebound naast schoot. De laatste minuten verliepen hectisch omdat de 2.04 meter lange keeper naar voren ging als stormram. Dit leidde tot een paar spannende momenten voor Spakenburg, maar de bal ging er niet in, sterker nog, Spakenburg kreeg in de 94e minuut DE mogelijkheid om te scoren, via een counter kon een tweetal spelers  alleen op het doel af te gaan, en de bal werd breed gelegd op de meegelopen Tim van Halteren, die de bal binnenschoof, 0-1. De scheidsrechter wees naar de middenstip en alles wat blauw was vierde feest, maar de grensrechter gaf aan dat het buitenspel was en de goal werd alsnog afgekeurd en er kwam nog een vrije bal voor De Bilt, maar daarna floot de scheids voor het eind. 

De opluchting bij spelers en begeleiding was groot en Spakenburg 2 speelt door dit resultaat ook volgende seizoen op het hoogste niveau voor 2e elftallen. De Bilt mag via de nacompetitie proberen om zich te handhaven en hierbij wensen we ze succes.