gemaakt op : 17 november 2019

VERSLAG | Spakenburg sterker dan Excelsior Maassluis

Na de eclatante 4-2 winst op Katwijk een week eerder, wachtte afgelopen zaterdag het treffen met Excelsior Maassluis. Na een meer dan puik eerste bedrijf stond er slechts 1-0 op het scorebord. De tweede helft was Excelsior meer dan bovenliggende partij maar paradoxaal genoeg waren de beste kansen voor de Blauwen. Uiteindelijk wist Spakenburg de overwinning over de streep te trekken al ging het niet bepaald van een leiden dakje.

Onder toeziend oog van nieuwbakken trainer Eric Meijers, startte Spakenburg met dezelfde elf waarmee een week eerder Katwijk aan de zegekar werd gebonden.

De eerste de beste serieuze mogelijkheid voor Spakenburg werd gelijk ook tot goal gepromoveerd. Een vrije bal op een metertje of 20 werd door tussentijdse aanwinst Vince Gino Dekker met akelige precisie over de muur gekruld, buiten bereik van doelman van Leeuwen: 1-0.

Vervolgens ontspon zich een prima wedstrijd waarin Spakenburg leek alsof ze het initiatief aan de gasten lieten maar stiekempjes zoveel controle over de wedstrijd hadden dat het met rust zomaar 4-1 had kunnen staan. Met name in de omschakeling waren de Blauwen levensgevaarlijk maar doelrijpe kansen voor met name Bitter en Dekker waren helaas niet aan ze besteed. Deed Excelsior dan niets terug? Jazeker wel, maar iedere keer stond ofwel een verdediger ofwel doelman ter Wielen in de weg.

De tweede helft was van een totaal andere orde dan het eerste bedrijf. Excelsior gooide alle schroom van zich af en zette Spakenburg van quitte aan met de rug tegen de muur. Opbouwen van achteruit was onmogelijk door het zeer vroeg druk zetten van de Maasluissenaren. Het lukt de Blauwen niet om hieronder uit te voetballen en de meeste lange ballen waren een prooi voor de verdedigers van Excelsior. Dreigend was het allemaal wel maar echt grote kansen leverde het Excelsior Maassluis niet op of het moet de kopkans voor Sylla in minuut 60 zijn geweest. Een voorzet van oud Arsenal speler van den Berg kwam bij de tweede paal op het hoofd van de prima spelende rechtsback van Excelsior Maassluis. De buitenkant van het zijnet was uiteindelijk de eindbestemming. Spakenburg kon naar hartenlust counteren en kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Net als in de eerste helft wisten zowel Bitter als Dekker de trekker niet over te halen waardoor het tot in blessuretijd spannend bleef.

Al met al een verdiende overwinning voor de Blauwen die met deze overwinning stijgen naar plaats 10 op de ranglijst. Volgende week wacht de clash met de Blauwen uit Veenendaal en tevens een weerzien met een paar oude bekenden. Laten wij hopen dat Spakenburg, met Meijers op de bank, de positieve lijn kan doortrekken.

Spakenburg: ter Wielen, Beekhuis , Beijer, Werkman, van der Neut, Ghaddari(’74 van Lopik), Koelewijn (’83 Castien), Tavares, Sterling (’64 Versteeg), Bitter, Dekker.

Excelsior Maassluis: van Leeuwen, Smith, van der Ende, Omar Ouali, Kruithof (’76 Klooster), Blij, van den Berg, Moreno (’46 Charraoui), Dercks, Sylla, Kurt.

Scoreverloop:
7’       1-0 Dekker

Scheidsrechter: Tunnissen
Geel: van der Neut, Castien (Spakenburg) Sylla, Kurt (Excelsior Maassluis)
Toeschouwers: 1.004